Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua de astăzi este dedicată unuia dintre cele mai dragi simboluri al României, Drapelul Național, mărturie a parcursului istoric al țării noastre, de-a lungul unui trecut zbuciumat către statul național suveran și independent, unitar și indivizibil de astăzi.
Onorăm astfel, jertfa înaintașilor noștri în numele unor idealuri naționale comune.
Onorăm, totodată, sacrificiul eroilor zilelor noastre fie că sunt militari care și-au pierdut viața în teatrele de operații sau polițiști, jandarmi, pompieri și piloți care au pecetluit prin jertfa supremă angajamentul luat față de români și România sub semnul drapelului tricolor.
Și pentru că astăzi este o ocazie de rememorare a sacrificiilor și a istoriei tumultoase a acestui popor, invit generațiile tinere și pe cei care le educă să se aplece mai mult asupra sensurilor profunde ale unui cuvânt: patriotism! Pentru că patriotismul nu trebuie purtat ”la rever” doar de sărbători naționale sau la ocazii festive, ci este o stare permanentă, un mod de viață, un anumit fel de a înțelege și de a face lucrurile!
Pentru fiecare român cele trei culori – albastru, galben, roșu – sunt parte a ființei naționale, un simbol al perenității unui popor cu destin și vocație europene.
Îmi doresc să onorăm în fiecare zi, prin faptele noastre, Drapelul Național, semn al unității și solidarității românilor.
Dragi români, la moment de sărbătoare națională, dar nu doar acum, lăsați-vă inspirați de istorie, de valorile și simbolurile naționale în tot ceea ce faceți!