Prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa și subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea, coordonează activitățile de organizare pentru desfășurarea Referendumului național pentru revizuirea Constituției în 6-7 octombrie 2018

Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, împreună cu subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea,  coordonează activitățile de organizare pentru desfășurarea Referendumului național pentru revizuirea Constituției, în 6-7 octombrie 2018.

Astfel, duminică, 30 septembrie 2018, la Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău, s-au desfășurat ședințele de instruire a  președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare de către Autoritatea Electorală Permanentă – Filiala Nord-Est și Direcția Județeană de Statistică Bacău, cu sprijinul Instituției Prefectului – județul Bacău și al Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 4.

Ședințele au fost deschise de prefectul județului, doamna Maricica-Luminița Coșa, care a asigurat participanții de tot sprijinul Instituției Prefectului – județul Bacău, în vederea bunei desfășurări tehnice a scrutinului de vot și a solicitat maximă implicare și responsabilitate.

Au fost solicitate Direcției de Sănătate Publică Bacău măsuri specifice, necesare pentru asigurarea asistenţei medicale la secţiile de votare din județul Bacău, pe perioada desfășurării scrutinului de vot.

Primarii au fost informați cu privire la prevederile Hotărârii Autorității Electorale Permanente nr. 464/2018 privind utilizarea siglei Centenar pe listele electorale folosite la referendumul național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018.

De asemenea, au fost anunțați cu privire la numerotarea și aducerea la cunoștință publică a secțiilor de votare existente pe raza unității administrativ-teritoriale, prin publicații.

Au fost achiziționate materialele necesare birourilor electorale ale secțiilor de votare în vederea desfășurării referendumului, care sunt pregătite, în aceste zile, precum și pachetele cu buletine de vot, aferente celor 635 de secții de votare existente pe raza județului Bacău.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean, care asigură paza buletinelor de vot și a materialelor necesare votării.

Pentru informarea cetățenilor, pe site-ul Instituției Prefectului – județul Bacău https://bc.prefectura.mai.gov.ro/ a fost creată rubrica „Referendum 6-7 octombrie 2018”, unde sunt postate informații privind denumirea, datele de contact și programul de lucru al Biroului Electoral Județean nr. 4 Bacău, Ordinele Prefectului județului Bacău în domeniu, sau legislația electorală relevantă.