28 iulie – Ziua Națională a Ambulanței

Astăzi, 28 iulie 2020, începând cu ora 12:00, prefectul Liviu Miroșeanu a fost alături de lucrătorii Serviciului de Ambulanță Județean din municipiul Bacău. Evenimentul a fost ocazionat de serbarea Zilei Naționale a Ambulanței din România, stabilită prin Legea nr. 22 din 9 martie 2015 privind instituirea zilei de 28 iulie – Ziua Națională a Ambulanței din România.

Cu această ocazie, prefectul Liviu Miroșeanu le-a transmis ambulanțierilor din județul Bacău următorul mesaj:

„Nu vă cunosc de foarte multă vreme, dar în ultimele luni, am avut ocazia să vă cunosc destul de bine pentru a recunoaște că meritați din plin să aveți o zi dedicată «recunoașterii rolului și meritelor în salvarea de vieți omenești a serviciilor de ambulanță din România».

Aveți în spate o istorie bogată și onorantă care vă plasează, începând încă din anul 1907, în elita serviciilor de ambulanță din Europa, România fiind al treilea stat de pe continent, după Olanda și Austria, în care serviciul de ambulanță funcționează regulat. De atunci, Ambulanța din România a salvat numeroase vieți și a fost mereu un simbol al profesionalismului și al încrederii.

Cu siguranță, cuvintele nu au cum să exprime așa cum ar trebui valoarea muncii dumneavoastră pentru noi, cetățenii obișnuiți. Cu toate acestea, dați-mi voie să vă mulțumesc în numele locuitorii județului Bacău, pentru ceea ce ați făcut și faceți în această perioadă dificilă pentru noi.

În același timp, vă doresc ca, pe viitor, să nu mai fie atât de mult nevoie de dumneavoastră și să fiți împliniți din punct de vedere personal și profesional!”