Videoconferință privind organizarea Referendumului național pentru revizuirea Constituției 6-7 octombrie 2018

Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, împreună cu subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea și membrii Comisiei tehnice județene, a participat, astăzi, 4 octombrie 2018, de la ora 11.00, la ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a Referendumului național pentru revizuirea Constituției, în sistem videoconferință, susținută de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan.

La nivelul județului Bacău, activitatea se desfășoară în termenele stabilite în Calendarul electoral aprobat prin hotărâre de Guvernul României.

În acest sens, au fost stabilite traseele pentru transport și sunt pregătite materialele necesare desfășurării scrutinului și buletinele de vot, care vor ajunge la primăriile din cele 92 de unități administrativ-teritoriale, prin reprezentanții Instituiției Prefectului-județul Bacău, însoțiți de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi. Ulterior, vineri seara, de la ora 18.00, materialele și buletinele de vot vor fi preluate de președinții secțiilor de votare și depuse în secțiile de votare, asigurându-se paza cu reprezentanți ai tuturor structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru informarea cetățenilor, pe site-ul Instituției Prefectului – județul Bacău https://bc.prefectura.mai.gov.ro/ a fost creată rubrica „Referendum 6-7 octombrie 2018”, unde sunt postate informații privind denumirea, datele de contact și programul de lucru al Biroului Electoral Județean nr. 4 Bacău, Ordinele Prefectului județului Bacău în domeniu, sau legislația electorală relevantă.