Urmare a precipitațiilor abundente, se intervine, în continuare, pentru remedierea defecțiunilor și evacuarea apei din beciuri și fântâni în orașul Slănic Moldova

 

În cursul zilei de ieri, 11 iunie 2018, pe teritoriul județului Bacău, au căzut precipitații sub formă de ploaie, cu cantități maxime înregistrate la stațiile Cireșoaia pe râul Slănic,  Răcăciuni pe râul Răcăciuni și Bacău, pe râul Bârnat, potrivit informărilor Centrului Meteorologic Regional Moldova.

Precipitațiile abundente au produs scurgeri importante de pe versanți, care au inundat 42 de gospodării, 4 case și au afectat o porțiune din DN 2B și strada Zorilor prin depunerea aluviunilor purtate de viitură.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență produse, s-a dispus deplasarea la fața locului de forțe și mijloace ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” – Detașamentul de Pompieri Onești, ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova și ale Serviciului de Drumuri Naționale.

A fost evacuată apa din 11 curți, 2 grădini și 1 beci. De asemenea, s-a decolmatat de aluviuni strada Zorilor și DN 2B.

Se intervine, în continuare, pentru remedierea defecțiunilor și evacuarea apei din beciuri și fântâni. Până la această oră, s-a evacuat apa din 5 beciuri, 1 curte și 2 fântâni.

Situația este monitorizată permanent în vederea limitării și înlăturării efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase.

În cursul zilei de astăzi, vremea se anunță a fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu ploi de scurtă durată, descărcări electrice și condiții de grindină, mai ales în zona de munte.