Subprefectul Narcis Jitaru a participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar 2021-2022, organizate în Comănești și Moinești

Luni, 13 septembrie, la deschiderea noului an școlar 2021-2022, subprefectul Narcis Jitaru a participat la festivitățile organizate în Comănești și Moinești.

În orașul Comănești, primele școli deschise elevilor au fost Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” și Școala Gimnazială „Ciprian Porumbescu”.
„Am onorat invitația primarului orașului Comănești, Viorel Miron, de a participa alături de doamna deputat Cătălina Ciofu, doamna Lavinia Misăilă, inspector școlar general adjunct al ISJ Bacău, consilieri locali, reprezentanți ai poliției orașului și preoți,  la deschiderea noului an școlar. Cu această ocazie m-am bucurat să aflu ce cele două școli vor intra curând într-un amplu proiect finanțat cu fonduri europene, de reabilitare a clădirilor, modernizare și dotare a bazei materiale educaționale. L-am felicitat pe edilul orașului și pentru începerea procedurilor de achiziție, tot printr-un proiect cu finanțare europeană, a peste 2600 de tablete electronice, peste 170 de laptopuri, table interactive, și alte mijloace IT, atât de necesare elevilor și cadrelor didactice din orașul Comănești. Elevii și părinții au aflat că școlile din oraș vor mai avea parte de schimbări majore a infrastructurii, fiind anunțate de primar, construirea a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Costache Ciocan”, construirea unei noi clădiri la școala din cartierul Lăloaia, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea a două școli din același cartier, incluzând și refacerea infrastructurii stradale din zona instituțiilor de învătământ.
În municipiul Moinești, elevii Școlii Gimnaziale „George Enescu” au început noul an școlar emoționați și bucuroși de schimbările de la locul lor de formare. Prin grija și eforturile domnului primar Valentin Vieru, școala a trecut printr-un  proiect de reabilitare, modernizare și dotare. La evenimentul de inaugurare a finalizării investițiilor, numeroși invitați au participat, printre care domnul Mircea Fechet, deputat în Parlamentul României, doamna Lavinia Misăilă, inspector școlar general adjunct al ISJ Bacău  și doamna Mihaela Franț, inspector școlar, precum și pr. dr. protopop Costel Mareș, consilieri locali și reprezentanți ai poliției și jandarmeriei. L-am felicitat pe domnul primar Vieru și pentru celelalte investiții în infrastructura școlară, pentru grădinița  „Ghiocel” nou construită, Școala Gimnazială „Ștefan Luchian” cu lucrările de reabilitare și modernizare finalizate, Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” și Școala Gimnazială „Alexandru Sever” la care continuă lucrările de reabilitare și modernizare. De menționat sunt și refacerea a șase terenuri de sport modernizate și dotate la standarde europene.
Este important să existe un parteneriat funcțional între instituțiile statului – instituția prefectului, inspectoratul școlar, jandarmerie, poliție, pompieri, direcția de sănătate publică, directori școlari și mai ales primari, pentru ca elevul de astăzi și părintele să nu mai simtă lipsuri în procesul educațional și, mai ales, al securității sănătății. Doresc tuturor elevilor, cadrelor didactice și părinților un an de succes cu reușite depline!”, a transmis subprefectul Narcis Jitaru în cadrul festivităților.