Comunicat

Subprefectul cu atribuții de prefect, doamna Tudorița Lungu, a participat la ceremonia de omagiere a eroilor căzuți la datorie în Primul Război Mondial, pe dealul Cireșoaia, eveniment organizat în orașul stațiune Slănic Moldova de către administrația locală, condusă de domnul primar Gheorghe Baciu.
Ceremonialul s-a desfășurat astăzi, 11 septembrie, începând cu orele 13.00, având sprijinul Regimentului 15 Infanterie Podul Înalt – Iași și a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Bacău. Au adus un pios omagiu dl. Mircea Fechet, deputat al Parlamentului României, dl. Narcis Jitaru, subprefect, preoți ortodocși din protopopiatul Onești condus de pr. protopop Ioan Bârgăoanu, excelența sa PS. Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași alături de preoți romano-catolici din Slănic Moldova, dar și numeroși cetățeni din localitate și din împrejurimi. Evenimentul a respectat cutuma militară, având în program deschiderea prin prezentarea onorului, intonarea imnului României, oficierea serviciului religios, alocuțiunile subprefectului Tudorița Lungu, al primarului orașului Slănic Moldova și al reprezentanților Regimentului. Ceremonia s-a încheiat prin depunerea de coroane de flori la monumentul ridicat eroilor!
Redăm câteva fragmente din alocuțiunea rostită cu acest prilej, de către subprefectul Tudorița Lungu: „…astăzi suntem pe dealul Cireșoaia, pentru că în anul 1917, ostași ai Armatei a doua române, au trebuit să ducă lupte îndârjite cu armata Germaniei și armatele austro-ungare. Sigur că toata vitejia lor a avut un mare preț, 1400 de ostași și-au pierdut viața pentru ca noi astăzi, să trăim în libertate și demnitate în țara noastră. Sigur, cuvintele sunt de prisos în astfel de evenimente, însă vreau să vă felicit pe toți care vă ocupați de organizarea unor astfel de evenimente, pentru a ne aduce tuturor aminte că ostașii români s-au luptat pentru ca noi sa fim astăzi liberi”.