Subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, a discutat cu directorul executiv al Fundației Comunitare Bacău, Mihai Căprioară despre cele patru direcții de implicare în comunitate asumate de organizație: educație, cultură, susținerea inițiativei locale, sănătate

Subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, s-a întâlnit astăzi cu directorul executiv al Fundației Comunitare Bacău, Mihai Căprioară, pentru  a discuta despre cele patru direcții de implicare în comunitate asumate de organizație prin planul strategic pe cinci ani (educație, cultură, susținerea inițiativei locale, sănătate) și despre perspectiva lor asupra modului în care se poate face o adaptare la noua realitate.

Subprefectul a arătat deschiderea pentru colaborare a Instituției Prefectului – județul Bacău în implementarea unor proiecte pentru dezvoltarea comunității locale și județene.

Discuțiile purtate au evidențiat că Fundația Comunitară Bacău susține proiecte, idei și organizații locale, investind în soluții pentru nevoile comunității și în dezvoltarea potențialului local. Este motorul din spatele unora dintre cele mai mari evenimente de fundraising, cum sunt Swimathon și Semimaraton. De asemenea, programul Științescu, dezvoltat de Fundație, a finanțat doar în ultimii patru ani zeci de proiecte din educație, cu o sumă de peste 100000 euro.

Din consilierea filantropică oferită de Fundație companiilor și instituțiilor bacăuane s-au născut, de-a lungul anilor, fonduri de burse pentru educație, afaceri sociale,  programe de mentorat și profesionalizare pentru tineri.

În perioada de pandemie pe care o traversăm, resursele organizației s-au îndreptat către zona devenită cea mai vulnerabilă: sănătatea. Prin Fondul de Sănătate, la instituțiile publice de specialitate și organizațiile non-guvernamentale din județul Bacău și Neamț au ajuns echipamente medicale, de protecție și produse alimentare în valoare de peste 30000 euro.

În perioada următoare, Fundația Comunitară Bacău își propune să refacă analiza de nevoi la nivelul comunității și să găsească împreună cu oameni resursă, dispuși la viziune strategică, cele mai bune mecanisme de răspuns ale comunității la noul context medical și social.