Prefectul Sorin Ailenei s-a deplasat, împreună cu inspectorul șef al I.S.U. Bacău, la sediul Dispeceratului Unic Integrat ISU-SAJ Bacău

Alături de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene„ Bacău, colonel Ovidiu Cărășel, prefectul Sorin Ailenei a vizitat astăzi Dispeceratul Unic Integrat ISU-SAJ, care se găsește în cadrul ISU Bacău, dorind să cunoască modul de funcționare al acestuia și problemele cu care se confruntă, pentru identificarea soluțiilor posibile de eficientizare a activității de soluționare a cazurilor de urgență medicală ce necesită intervenția comună a  pompierilor și cadrelor medicale.

 În discuțiile purtate prefectul a apreciat eforturile depuse de echipaje, precizând: „Timpul de răspuns este esențial în cazurile de urgență medicală și prim ajutor, sens în care acest dispecerat permite eliminarea suprapunerii forțelor specializate de intervenție și evitarea disfuncționalității, concomitent cu creșterea eficienței utilizării resurselor umane, materiale și financiare necesare pentru salvarea vieților omenești”.