Subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea a participat la acțiunea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de operaţionalizare a Pichetului de Pompieri Sascut

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea a participat la activitatea desfășurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene” al Judeţului Bacău, prin care a fost operaționalizat Pichetul de Pompieri Sascut. La activitatea de operaționalizare a Pichetului de Pompieri Sascut a fost prezent secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – domnul
dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU – domnul general de brigadă Dan Paul Iamandi, alături de oficialități centrale și locale.

Înfiinţarea acestei noi subunități are ca scop eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin reducerea timpului de răspuns, întrucât datele statistice relevă faptul că, în această zonă, salvatorii băcăuani, în cooperare cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, au desfășurat, în anul 2017, 693 misiuni, iar în cele 10 luni ale anului 2018, 677 misiuni.

Echipajele vor executa misiuni specifice de pregătire şi răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe raza administrativ teritorială a nouă comune, respectiv Sascut, Parava, Corbasca, Huruiești, Orbeni, Pâncești, Răcăciuni, Tătărăști și Valea Seacă, cu cele 50 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproximativ 40.000.

Pichetul de Pompieri Sascut va avea în componență două autospeciale de intervenție cu apă şi spumă şi o ambulanță SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat.