Instituția Prefectului Județul Bacău susține evenimentele organizate în scopul conștientizării riscului de diabet în cadrul proiectului Ziua Mondială a Diabetului 2018, inițiat de Centrul de Diabet MiniMed împreună cu asociația nonguvernamentală AMAS Bacău

Centrul de Diabet MiniMed împreună cu asociația nonguvernamentală AMAS Bacău organizează, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Bacău,  luni, 12 noiembrie 2018, evenimentul Ziua Mondială a Diabetului 2018, în scopul conștientizării riscului de diabet.

Întrucât tema pentru Ziua Mondială a Diabetului 2018 și 2019 este Familia și Diabetul, sunt organizate acțiuni menite să atragă atenția asupra acestei boli cronice grave, cu incidență îngrijorătoare, inclusiv la copii și tineri. România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%). Astfel, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani care suferă de această afecțiune este de aproximativ 2.000.000 de persoane.

Ziua Mondială a Diabetului este ziua în care ne aducem aminte de riscurile pe care le implică diabetul, când ar trebui să mergem la medic pentru a depista afecțiunea din timp, pentru a afla care este tratamentul, dar și cum poate fi prevenită această afecțiune.

Astfel, în Bacău, de la ora 16.00, în Piața Revoluției, se va forma un cerc uman cu participarea tuturor cetățenilor ce susțin această cauză. De la ora 17.00, la sala Ateneu, se va desfășura o Conferință cu tema „Diabetul poate afecta orice familie”, iar de la ora 18.00, în aceeași locație, se vor efectua acțiuni specializate de testare gratuită a glicemiei, a HbA1c şi tensiunii arteriale, cu informarea participanților cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul: fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres, precum şi simptomele de debut ale bolii.

Evenimentul din Bacău va fi urmat de o caravană care va vizita 4 comune în decursul lunii noiembrie,  tot în scopul de a oferi participanților o testare gratuită a glicemiei, a HbA1c şi tensiunii arteriale, precum și informații cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul: fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres, precum şi simptomele de debut ale bolii.

Caravana va ajunge pe 21.11.2018, la ora 16.00, în comuna Tamași, la Centrul Educațional Dumitru Nedița, pe 26.11.2018, la ora 16.00, în comuna Mărgineni, pe 27.11.2018, la ora 16.00, în comuna Săucești, la Căminul Cultural și pe 28.11.2018, ora 14.00, în comuna Sărata, la Căminul Cultural „Dealul Nou”.