„Spitalul Municipal Bacău intră în funcțiune!”

Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău, i-a convocat astăzi, 04.08.2020, pe toți actorii implicați în gestionarea situației de la Spitalul Municipal Bacău, astfel încât etajele 4 și 5 să fie date în folosință.

În urma discuțiilor cu primarul Cosmin Necula, cu Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, cu Mihaela Arim, directorul Direcției de Sănătate Publică, cu Ovidiu Cărășel, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu reprezentanți ai Spitalului Județean Bacău și ai proiectanților, s-a stabilit că, în cel mai scurt timp, personalul medical va prelua aparatura, iar, în paralel, se vor face alți pași necesari.

„Situația nu mai suportă nicio amânare, așa că am luat decizia de a impulsiona lucrurile. Nu mai este timp de orgolii și declarații! Mâine dimineață, o comisie va recepționa lucrările executate la etajele patru și cinci, iar asocierea dintre Consiliul Local Bacău, Consiliul Județean și D.S.P. Bacău va parafa decizia de a trece această amenajare către Consiliul Județean, respectiv către Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Tot în cursul zilei de miercuri, se va parcurge etapa de curățenie generală, iar personalul medical de la Spitalul Județean va începe preluarea aparaturii și verificarea acesteia, realizându-se un inventar al tuturor eventualelor nereguli.

În paralel, cele două entități, Consiliul Local și Consiliul Județean Bacău, vor face demersurile necesare pentru a se întruni în ședințe și a aproba documentele necesare preluării și funcționării etajelor 4 și 5.

Practic, mergem în paralel cu mai mulți pași, astfel încât cele două etaje ale Spitalului Municipal să devină funcționale în cel mai scurt timp posibil!”, a explicat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.

Etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău vor fi utilizate pentru tratarea cazurilor COVID-19, în contextul în care, în județul Bacău, numărul cazurilor a crescut în ultima perioadă.