Ședința Unității locale de decizie (ULD) a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Bacău pentru stingerea focarelor de pestă porcină africană din localitățile Slobozia-Belci și Onești și ridicarea măsurilor de restricție impuse 

Vineri, 10 mai 2019, de la ora 11.00, s-a desfășurat ședința Unității locale de decizie (ULD) a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Bacău, convocată de prefectul județului, Maricica Luminița Coșa, la solicitarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), datorită îndeplinirii prevederilor legale necesare pentru stingerea focarelor de pestă porcină africană din localitățile Slobozia-Belci și Onești și ridicarea măsurilor de restricție impuse  prin planurile de măsuri cu nr. 3675/21.02.2019 și 5550/19.03.2019,  stabilite de către ULD a CLCB Bacău.
Directorul DSVSA Bacău, dr. Niky Liviu Vrabie, a prezentat situația în fapt la această oră și a făcut propunerea pentru ridicarea măsurilor de restricție impuse în zonele de protecție și supraveghere instituite cu ocazia apariției focarelor de pestă porcină africană din localitățile Slobozia-Belci și Onești, fiind adoptată o hotărâre în acest sens.
Măsurile de restrictie rămân valabile pentru focarul identificat în zona Holt, comuna Săucești.