Ședință extraordinară a Comitetului Județean pt Situații de Urgență Bacău pe tema asigurării alimentării cu apă pe perioada lucrărilor de reparații și mentenanță la barajul de la Valea Uzului

Astăzi, 19 martie 2019, de la ora 14.00, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pt Situații de Urgență Bacău, condusă de prefectul județului, Maricica Luminița Coșa, împreună cu subprefectul Valentin Ivancea.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins o informare cu privire la situația creată  în data de 16 martie  a.c. prin întreruperea alimentării cu energie electrică a stației de pompare Moinești, care a determinat o întrerupere a pompării apei pe aducțiunea de la Poiana Uzului și, implicit, o întrerupere temporară a alimentării cu apă în municipiul Bacău.

De asemenea, pe ordinea de zi a fost  o informare privind stadiul lucrărilor de reparații și mentenanță la barajul de la Valea Uzului, oraș Dărmănești. Totodată, a fost prezentat planul de măsuri pentru înlăturarea unei potențiale stări generatoare de situații de urgență.

Reprezentanții Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Bacău au precizat că lucrările sunt estimate a se finaliza la 31 martie 2019.

Subprefectul județului Bacău a solicitat prezentarea termenului pentru finalizarea lucrărilor, subliniind că, la nivelul Instituției Prefectului județul Bacău, sunt analizate periodic problemele privind asigurarea alimentării cu apă pe perioada efectuării lucrărilor de reparații privind aducțiunea de apă, fie în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, fie în cadrul ședințelor specifice  cu factorii responsabili și implicați, având ca obiect lucrările de reparații la barajul de la Valea Uzului.

Prefectul județului Bacău a solicitat conducerii Companiei Regionalede Apă Bacău și Delgaz Grid, precum și a Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Bacău, să acorde maximă responsabilitate în executarea lucrărilor, cu respectarea unui plan de măsuri bine realizat, în care sunt prevăzute posibilele riscuri și, totodată,  să se asigure o foarte bună comunicare interinstituțională, astfel încât să se aplice măsurile specifice și să se evite producerea  riscurilor prevăzute, în special privind întreruperii alimentării cu apă.

De asemenea, a cerut asumarea si respectarea termenelor pentru finalizarea lucrărilor.