Ședinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în regim teleconferință

Astăzi, 23 martie 2020, a avut loc, în regim de teleconferinţă, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În urma dezbaterilor a fost adoptată Hotărârea
nr. 8, care a avut în vedere două aspecte importante şi urgente pentru comunitatea băcăuană.

Astfel, în prima parte a şedinţei, au fost stabilite măsurile privitoare la identificarea de către autorităţile locale a persoanelor cu vârste peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

Astfel au fost informate toate unităţile administrative teritoriale, inclusiv Consiliul Judeţean Bacău, că Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, prevede obligativitatea pentru aceste autorităţi să ducă la îndeplinire aceste măsuri.

Cea de-a doua chestiune pe ordinea de zi, a reprezentat-o adoptarea unor modele standard, care să poată fi uşor accesibile pentru cetăţeni, pentru declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa eliberată de angajator, prevăzute în art. 5, alin. (2), din Orodonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020.

Aceste documente sunt obligatorii începând cu 23 martie 2020, ora 22.00, şi ele pot fi solicitate de către autorităţile abilitate pentru a verifica dacă circulaţia în afara locuinței/gospodăriei respectă prevederile art. 4 din acelaşi act normativ.

„Sunt măsuri foarte importante pentru cetăţenii judeţului nostru; ambele sunt prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 2 şi era necesar să fie stabilite aceste detalii. Prin analiza noastră am încercat să găsim răspunsuri concrete la întrebările practice ale cetăţenilor. De aceea, le transmit băcăuanilor că suntem deschişi la sugestiile lor, iar eu şi colegii mei suntem atenţi la tot ceea ce comunitatea ne transmite prin canalele oficiale de comunicare.”, a declarat prefectul Liviu Miroşeanu.