Noi măsuri stabilite la nivelul judeţului Bacău, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, pentru aplicarea Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020

În urma măsurilor stabilite la nivelul judeţului Bacău, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19, aducem la cunoștința publicului:

  • La nivelul municipiului Bacău, se închid grădinile publice şi spațiile de joacă. Grădinile publice pot fi doar tranzitate, iar spaţiile de joacă vor fi izolate de către Poliția Locală Bacău cu ajutorul unor benzi semnalizatoare.
  • Echipele mixte formate din lucrători ai Poliției Române, Jandarmeriei Române şi polițiilor locale, au efectuat verificări şi au aplicat următoarele tipuri de sancțiuni:
    • 9 sancţiuni contravenționale în valoare de 22.500 de lei, în urma verificării persoanelor izolate  la domiciliu;
    • 7 sancţiuni contravenționale în valoare de 25.600 de lei, în urma verificării respectării regimului de deplasare a persoanelor în intervalul 22.00 – 06.00 și identificării unor cetățeni a căror prezenţă nu era justificată;
    • 45 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 106.700 de lei, în urma verificării a 254 de agenţi economici cu privire la modul de comercializare a produselor de strictă necesitate.