S-a activat comisia de rechiziții la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău

Nevoia din ce în ce mai mare de spații de carantină, în special pentru cetățenii care se așteaptă să sosească  din străinătate în următoarele zile, a determinat CJSU Bacău să treacă la o nouă etapă: activarea comisiei de rechiziții. Practic, în acest moment, primarii localităților au primit noi dispoziții să identifice posibilele locuri  de cazare, iar în cazul în care se constată refuzul proprietarilor de a încheia contracte pentru carantinarea celor care vin din străinătate, CJSU Bacău poate dispune rechiziționarea  imobilelor.
”Am făcut și fac un apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri, pentru a încheia contracte cu autoritățile publice locale și Direcția de Sănătate Publică Bacău, pentru caratinarea persoanelor suspecte de coronavirus. Suma plătită nu este deloc mică, 300 de lei/persoană/zi, mai ales în condițiile în care suntem în extrasezon turistic, iar deplasările sunt drastic limitate, urmare a stării de urgență. Am explicat și public, și în discuții private, că nu se expun niciunui risc, nici acum și nici după încheierea carantinei, pentru că spațiile vor fi în permanență igienizate și dezinfectate. În cazul în care ne vom confrunta cu un număr tot mai mare de băcăuani veniți din străinătate, scenariu perfect posibil, vom trece la rechiziționarea acestor imobile”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.
Prefectul Miroșeanu a mai explicat că posibila decizie de a rechiziționa spații pentru carantină este motivată de protejarea populației de riscul infectării cu noul tip de coronavirus.