Prefectul Liviu Miroşeanu a susținut ședințe în sistem audioconferință pentru aprobarea măsurilor și acțiunilor pentru siguranța cetățenilor în perioada pregătirea sărbătorilor pascale, dar și pentru combaterea pestei porcine africane

Prefectul Liviu Miroșeanu a susținut ședința Colegiului Prefectural, în sistem audioconferință, vineri, 3 aprilie 2020, în care s-a hotărât participarea în sistem integrat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului în perioada premergătoare și în timpul sărbatorilor pascale. Totodată, s-au hotărât acțiuni de supraveghere și control a modului de producere, depozitare, transport și comercializare  a produselor specifice sărbătorilor pascale.

„Deși suntem într-o perioadă dificilă determinată de evoluția cazurilor de infecție cu coronavirus (COVID – 19), trebuie să asigurăm condițiile necesare pentru ca cetățenii să se pregătească pentru sărbătoarea pascală în siguranță. Instituțiile abilitate vor desfășura acțiuni specifice atât pentru asigurarea ordinii publice și siguranța cetățeanului, cât și pentru asigurarea tuturor verigilor din lanțul comercial cu privire la produse specifice”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.

În continuare, s-a desfășurat ședința Unității Locale de Decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Bacău, ca urmare a confirmării unui caz de pestă porcină africană la un mistreț mort pe raza Fondului de vânătoare nr. 41 Trebeș.

„Am aprobat programele de măsuri ce se aplică la fondurile de vânătoare și la nivelul localităților din zonele infectate. Este esențial să respectăm cu strictețe normele sanitare în toate domeniile, astfel încât să reducem toate riscurile de îmbolnăviri. Un rol important îl au autoritățile și instituțiile abilitate, dar și cetățenii, căci, de fiecare dintre noi depinde  reușita în gestionarea situațiilor cu care ne confruntăm”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.