Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a susținut o videoconferință cu prefecții privind gestionarea situației create de pandemia Covid 19: „Trebuie să continuăm în mod susținut eforturile. Suntem pe un trand stabil”

Astăzi, 20 august a.c., de la ora 14.00, prefectul Sorin Ailenei și subprefectul Dragoș Emil Dragu, alături de reprezentanți ai secțiilor de primiri urgențe și terapie intensivă de la spitalele bacăuane, au participat la videoconferința organizată de Ministerul AfacerilorInterne, la care a participat secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ședința fiind condusă de prim-ministrul României, Ludovic Orban.

În cadrul ședinței, a fost prezentată și analizată situația la acest moment în țară, secretarul de stat Raed Arafat evidențiind aspect tehnice din procedurile de urmat pentru preluarea, tratarea și monitorizarea pacienților în condiții de maximă eficiență și siguranță.

Prim-ministrul României a solicitat tuturor aceeași implicare responsabilă pentru gestionarea corectă a pandemiei de Covid 19, cu atât mai mult cu cât situația cazurilor de îmbolnăviri și decese este pe un trend stabil.

Prefectul Sorin Ailenei a precizat: „Este important că la nivel național se înregistrează o stabilitate a cazurilor de îmbolnăviri, aspect ce confirm faptul că au fost luate măsuri eficiente și se depun eforturi susținute  de toți factorii responsabili. Și la Bacău situația este sub control. Din informațiile deținute, știu că înregistrăm în ultimele zile o descreștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Îi felicit pe toți cei care depun eforturi în lupta cu acest virus și fac, totodată, un apel către toți cetățenii la responsabilitate și atenție pentru a asigura și respecta măsurile necesare de protecție în continuare.”