Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă a fost în vizită de lucru în Bacău pentru a analiza stadiului lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova, județul Bacău”

 

Subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, s-a întâlnit astăzi, 5 octombrie 2018, la Târgu Ocna, cu premierul României, doamna Viorica Dăncilă, care s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Bacău, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș și ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan.

Vizita a avut ca scop analiza stadiului lucrărilor, începute în data de 7 septembrie, la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova, județul Bacău”.

Delegația guvernamentală condusă de primul ministru a fost  întâmpinată și însoțită și de senatorul Dragoș Benea, deputat Theodora Șotcan, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț, directorii SGA Bacău, Secției Drumuri Naționale și alți membri ai Comitetului județean pentru situații de urgență, precum și primarii din Slănic Moldova și Tg. Ocna.

La fața locului a fost  directorul general adjunct al A.N „Apele Române”, Dorel Dume, care a prezentat stadiul execuției, caracteristicile tehnice, scopul și alte detalii referitoare la acest obiectiv.

Lucrările sunt în valoare de cca. 10 milioane lei, bani alocați prin hotărâre de guvern, din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, ca urmare a solicitărilor făcute prin intermediul și cu sprijinul Instituției Prefectului-județul Bacău și Comitetului județean pentru situații de urgență Bacău, vizând albiile râurilor Trebeș, Slănic și Trotuș, în toată zona Comănești, ce au fost afectate de inundații în lunile iunie-iulie a.c.

De asemenea, au fost verificate lucrări de apărări de drum pe DN 12 B, pentru a se reda circulației porțiunea afectată de inundațiile din această vară.

Activitatea se desfășoară în baza unui grafic de lucrări și urmează a fi finalizată până la sfârșitul anului 2018.

Premierul României, doamna Viorica Dăncilă s-a arătat mulțumită de stadiul de realizare a lucrărilor, precum și de interesul tuturor factorilor implicați pentru finalizarea acestora în vederea soluționării problemelor create de calamitățile produse în vara acestui an de inundații și pentru prevenirea altor asemenea situații.