Prefectul Tudorița Lungu: ”Avem în față un val de provocări, este nevoie de solidaritate și de spirit de echipă”

Tudorița Lungu este, de astăzi, oficial, noul prefect al județului Bacău, după ce a fost învestită ca reprezentant al Guvernului României în teritoriu, în prezența conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Tudorița Lungu a asigurat și interimar funcția de prefect, după retragerea USR de la guvernare.

Pandemia de COVID-19 este principala mea preocupare în acest moment. Sistemul sanitar și accesul la acesta trebuie să fie asigurat pentru toți locuitorii județului Bacău și, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, țin permanent legătura cu reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în tratarea pacienților și combaterea pandemiei. Le mulțumesc, în primul rând, medicilor și asistenților, întregului corp medical bacăuan, pentru implicare și spiritul de sacrificiu. Îi asigur de tot respectul meu!

Nu voi obosi să repet că vaccinarea este soluția și mă gândesc serios la implicarea administrațiilor locale în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural, acolo unde oamenii au și mai puține informații, dar și mai puțin acces la asistență sanitară. Nimeni nu-și dorește să-și vadă membrii familiei, rudele, prietenii, colegii, în secțiile de ATI și așa sufocate de pacienți COVID, iar prevenția rămâne principala armă împotriva bolii.

Avem în față o iarnă cu o situație complicată, în condițiile în care prețurile la energie electrică și termică au explodat la nivel global. Guvernul pe care îl reprezint a plafonat prețul la energie, a prevăzut ajutoare pentru consumatori, inclusiv pentru consumatorii vulnerabili, dar efectele sociale ale acestor variații de tarife nu pot fi acum pe deplin anticipate.

Îmi încep acest mandat și cu o preocupare față de mediul economic, de întreprinzătorii mici și mijlocii, dar și față de marile companii bacăuane. Sunt conștientă că, atât pandemia, cât și prețul energiei electrice și a gazului au un impact major asupra evoluției acestora și, atât cât îmi va permite funcția, vom căuta împreună soluții, toți partenerii sociali, pentru a diminua costurile trecerii prin această perioadă.

Și, tot ca o prioritate a momentului, îmi doresc o bună colaborare cu administrațiile locale, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru că doar împreună putem să facem față acestui val de provocări.

Vă asigur că sunt un om de echipă, un partener atent la nevoile bacăuanilor”, a declarat Tudorița Lungu, Prefectul județului Bacău.