Prefectul și subprefectul județului Bacău, împreună cu șefii structurilor teritoriale ale M.A.I., au coordonat acțiunile pe tot parcursul zilei de 30 iunie a.c., au fost permanent pe teren în zonele afectate și au primit vizita șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat, în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat

 

 

 

Prefectul și subprefectul județului Bacău, împreună cu șefii structurilor teritoriale ale  Ministerului Afacerilor Interne, au coordonat acțiunile, pe tot parcursul zilei de 30 iunie a.c., au fost permanent pe teren în zonele afectate și au primit vizita șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat.

Vizita a avut caracter de analiză și stabilire a măsurilor ce se impun în această situație, efectuându-se deplasări în Onești, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Moinești și Comănești.

 Astfel, dr. Raed Arafat s-a întâlnit la Onești cu prefectul și subprefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și, respectiv, domnul Valentin Ivancea, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonel Ioan Mihalache, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, chestor Vasile Oprișan, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, colonel Luca Adrian și comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel  Sandu Ion, primarul orașului și echipele de intervenție, unde au analizat efectele fenomenelor hidrometeorologice produse în Onești.

Vizita a continuat cu o deplasare la  stațiile de epurare a apei, în Tg. Ocna, care au fost inundate și în orașul Slănic Moldova, unde s-au făcut analize cu primarii celor două orașe privind pagubele produse de ploi, scurgeri de pe versanți și viituri.

Ulterior, s-au deplasat în Comănești, în zone afectate, s-au întâlnit cu primarul orașului Moinești, în zone inundate și au efectuat o deplasare în localitatea Văsâiești, unde echipe de intervenție acționau operativ cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodării.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, s-a arătat îngrijorat de situația efectelor și pagubelor produse de ploi în  județ, a stabilit cu conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău măsuri punctuale, urmând ca, după primirea și analiza rapoartelor operative, să fie stabilite alte măsuri necesare pentru remedierea defecțiunilor și refacerea obiectivelor afectate, astfel încât comunitățile locale să revină la normalitate.