Prefectul și subprefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa și domnul Valentin Ivancea, au felicitat ziariștii profesioniști bacăuani în cadrul evenimentului de lansare de carte organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști – Filiala „Marius Mircu” Bacău Neamț, în contextul Centenarului Marii Uniri

Astăzi, 26 noiembrie 2018, de la ora 13.00, la sala mare a Palatului Administrativ, prefectul și subprefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa și domnul Valentin Ivancea, au participat la evenimentul de lansare de carte organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști – Filiala „Marius Mircu” Bacău Neamț, sub egida Centenarului Marii Uniri și au felicitat ziariștii profesioniști bacăuani pentru inițiativele deosebite, concretizate în activități menite să contribuie la construcția culturală a generațiilor de azi.

 Astfel, prefectul județului, doamna Maricica Luminița – Coșa a declarat:

„Suntem onorați să participăm la acest eveniment astăzi. Din respect pentru dumneavoastră suntem prezenți să sărbătorim cu dumneavoastră în aceste momente. Vă felicit pentru ideea de a vă constitui  într o asociație a ziariștilor profesioniști și vă mulțumesc că ați contribuit și ne ați format, chiar și pe cei care am fost ori vom mai fi oameni politici.Vă respect pe dumneavoastră pentru capacitatea dovedită în timp de a fi acel ziarist care lasă ceva în urmă și contribuie la formarea unor oameni care, astăzi, sunt la cârma județului Bacău, sau nu, știind cu toții că aceste funcții sunt vremelnice. Sunteți un grup mic, dar foarte valoros și, în semn de prețuire, dar și pentru că, împreună cu domnul subprefect, îmi doresc să fim cea mai transparentă instituție publică, am pus la dispoziție pentru presă un spațiu de lucru în interiorul clădirii Palatului Administrativ. Aceasta nu constituie nicio obligație pentru jurnaliști.  Obligația este a noastră, pentru a duce la împlinire ce am promis la începutul mandatului. Și vă așteptăm, oricând cu plăcere și deschidere.

            De asemenea, felicit autorii cărților lansate și, fiind în era digitală, consider că este bine ca aceste cărții să fie promovate inclusiv pe site-urile de socializare, întrucât avem responsabilitatea transmiterii informațiilor către generația viitoare”.

Subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, la rândul său, s a declarat onorat si intimidat de personalitatea acestor profesionisti bacauani și a transmis un mesaj de felicitare și apreciere:

„Vă felicit pentru lansarea acestor cărți. Având în familie persoane care cochetează cu arta scrisului, am constatat că este o mare povară, deoarece este greu să așterni pe hârtie gândurile tale și să le transmiți, având responsabilitatea conturării unei imagini cât mai fidele a realității interioare, sau înconjurătoare. Din păcate, se poate spune și că, astăzi, lăsăm superficialul să treacă atât de ușor în percepție. Cu atât mai mult apreciez profesionalismul dumneavoastră și suntem deschiși în a vă susține și a avea o colaborare fructuoasă. Ne dorim să fim o carte deschisă pe care dumneavoastră să o scrieți.”

Evenimentul s-a bucurat de prezența scriitorilor bacăuani, precum și de conducerea filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor și a Revistei de Cultură „Ateneu”.

În contextul Centenarului Marii Uniri, au fost lansate creaţii ale jurnaliştilor băcăuani Mihai Buznea – „Drumuri și popasuri”, Ion Enache – „Iudacainul – cartea întâi a pocăinței” și  Liliana Adochitei – „Bacăul în anii primului război mondial – 100 de ani de România” , precum și revista bacăuană a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala „Marius Mircu” Bacău Neamț – „Context 1918 – 2018”.