Prefectul Liviu Miroșeanu s-a întâlnit cu factorii decizionali pentru deblocarea unei situații ce afectează acordarea unei finanțări nerambursabile în zona Valea Muntelui

Prefectul Liviu Miroşeanu a condus miercuri, 17 iunie 2020, ședința de lucru organizată ca urmare a solicitării Asociației GAL Valea Muntelui, la care au participat factorii de decizie implicați, în vederea deblocării unei situații care ar putea afecta acordarea unei finanțări nerambursabile (deblocare autorizare abatoare containerizate mobile –PNDR 2014-2020).

La ședință, au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor abilitate și care au competențe specifice în domeniul eliberării avizelor/autorizațiilor, reprezentanți ai GAL Valea Muntelui și reprezentanți ai Asociațiilor Crescătorilor de Animale. Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a subliniat faptul că întâlnirea este menită să sprijine acțiunea de valorificare a produselor locale, astfel încât aceasta să fie făcută în condiții optime și cu respectarea prevederilor legale în domeniul de activitate specifică, considerând, totodată, că implementarea unui proiect care vizează funcționarea unui abator mobil s-ar plia foarte bine nevoilor zonei, având în vedere distanțele dintre localitățile de pe Valea Muntelui (precum și dintre acestea și restul județului Bacău).

„Acest tip de proiect este unul pilot și ne dorim să se ajungă în situația în care acesta să constituie un model de bună practică. Este important ca documentația aferentă acestui proiect să le fie pusă la dispoziție și altor solicitanți din județul Bacău, pentru a facilita acestora accesul la finanțările nerambursabile.

Solicit instituțiilor care trebuie să își dea avizul, să emită, cu celeritate și respectarea cu strictețe a cadrului normativ în vigoare, un punct de vedere/un aviz sau o autorizație (după caz). Pe de altă parte, îmi doresc ca solicitanții să facă un efort să transmită către toate instituțiile abilitate o documentație coerentă și completă, din care să reiasă clar situația tehnică concretă, astfel încât să nu mai existe blocaje pe viitor”, a declarat prefectul Liviu Miroşeanu.