Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu s-a deplasat în județ pentru a verifica modul în care se desfășoară activitățile de distribuire a pachetelor în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

În această perioadă, în județul Bacău, se desfășoară activitățile de distribuire a pachetelor în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu s-a deplasat în județ, alături de reprezentanți ai Instituției Prefectului-județul Bacău și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, pentru a verifica modul în care se distribuie, în unitățile administrativ-teritoriale, aceste ajutoare direct către beneficiari, anume în Bacău, Buhuși, Săucești, Secuieni, Negri, Dămienești și Măgirești.

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, beneficiari sunt  persoanele cu venit minim garantat (VMG) și persoanele care primesc alocații pentru susținerea familiei (ASF).