Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, va solicita în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență măsuri pentru protecția personalului medical

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, va solicita în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emiterea unei hotărâri care să permită decontarea cheltuielilor legate de cazarea personalului medical, în unități hoteliere. Măsura apare pe fondul în care tot mai mulți medici și asistenți din județul Bacău riscă să fie infectați cu noul tip de coronavirus.

„Îi numim «eroi din linia I», dar nu este suficientă doar empatia declarativă. Avem nevoie și de acțiuni concrete, prin care să-i protejăm pe medici, asistenți și familiile lor. Riscul ca aceștia să meargă acasă infectați, să-și îmbolnăvească familiile, este destul de ridicat. De aceea, este necesar ca personalul medical să beneficieze de cazare în unități hoteliere, pe toată perioada stării de urgență.”, a explicat prefectul Liviu Miroșeanu.

În urma acestei hotărâri, care se așteaptă astăzi (vineri, 27 martie), Consiliul Județean Bacău, precum și consiliile locale ale orașelor și municipiilor care au în subordinea lor spitale, se vor întruni „de îndată” și vor emite hotărâri prin care decontarea cazării personalului medical să se facă din bugetele locale.