Declarație de presă – „Toleranță zero față de nerespectarea măsurilor impuse”

„Suntem cu toții în stare de urgență. Nu este ușor nici pentru cei care stau în casă, dar nici pentru cei care trebuie să acționeze continuu pentru a-și face datoria la locul de muncă, pentru asigurarea ordinii și siguranței, pentru salvarea de vieți omenești, ori pentru asigurarea serviciilor si utilităților necesare. Ne protejăm pe noi și pe cei dragi dacă rămânem cât mai mult în casă, dacă respectăm măsurile impuse! Este regretabil că, în această perioadă, când sunt atâtea de făcut, organele de ordine trebuie să urmărească persoanele care nu înțeleg măsura izolării și restricțiile impuse.
Manifestăm toleranță zero față de nerespectarea măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 550 de polițiști, jandarmi și polițisti locali au verificat modul de respectare a măsurii de izolare a 1067 de persoane, iar față de două persoane s-a luat măsura sancționarii contravenționale cu amenzi în valoare de 1.100 de lei, fiind conduse spre centre de carantină.

Și pentru nerespectarea restricțiilor privind traficul rutier, au fost aplicate, tot în ultimele 24 de ore, 506 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 468.100 de lei.

În ceea ce privește societățile comerciale, de la emiterea Ordonanțelor Militare și până în prezent, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 234.100 de lei.

Vă solicit solidaritate în responsabilitate, ca împreună să putem trece şi aceasta încercare!”

Liviu Miroșeanu
Prefectul județului Bacău