Prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa și subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea au condus o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău pentru soluționarea unor probleme stringente ale județului

Astăzi, 5 decembrie 2018, de la ora 14.00, în sala mică a Palatului Administrativ, s a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa și subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea.

Pe ordinea de zi au fost trei subiecte principale privind reluarea circulației pe DN 12 B, tronsonul Târgu Ocna – Slănic Moldova, stabilirea măsurilor necesare pentru împiedicarea prezenței urșilor în zone populate din județul Bacău și analiza situației, ca urmare a aplicării măsurilor împotriva evoluției pestei porcine africane în județul Bacău.

Prefectul județului, doamna Maricica Luminița Coșa a supus analizei membrilor comitetului Raportul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, ce cuprinde stadiul lucrărilor desfășurate în zonă și problemele întâmpinate. A fost adoptată o hotărâre prin care se va relua traficul  pe DN 12 B, tronsonul Târgu Ocna – Slănic Moldova, cu restricție de tonaj la 3,5 tone. Inspectoratul de Poliție Județean Bacău va asigura semnalizarea corespunzătoare în zonă, fiind necesar ca circulația să se desfășoare cu limita de viteză de 30 km la oră.

In ceea ce privește situația în județ, ca urmare a aplicării măsurilor împotriva evoluției pestei porcine africane, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, domnul Vrabie Niky Liviu a precizat că nu sunt înregistrate cazuri de pestă porcină pe raza județului Bacău. Vor fi asigurate, în continuare, măsuri specifice în zona de protecție, la granița cu județul Vrancea.

Pentru o analiză detaliată a situației privind prezența urșilor în zone populate din județul Bacău și stabilirea măsurilor necesare, prefectul județului, doamna Maricica Luminița Coșa va susține o ședință de lucru, mâine, 6 decembrie 2018, ora 10.30.