Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară

Astăzi, 30 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe tema măsurilor ce se impun pentru prevenirea apariției pestei porcine africane în județul Bacău.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins prezentarea situației epidemiologice privind evoluția pestei porcine africane (PPA) ca urmare a apariției unui focar în localitatea Lespezi, comuna Homocea, județul Vrancea, la graniță cu județul Bacău.

Prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa a subliniat rolul și importanța unităților locale de sprijin în acțiunea de prevenire a răspândirii bolii.

S-au instituit filtre rutiere în 7 puncte, prin intermediul Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în colaborare cu Inspectoratul  de Poliție Județean și Inspectoratul Județean de Jandarmi și sunt efectuate controale pentru a verifica modul de aplicare a măsurilor dispuse.

Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa a subliniat:

“Este extrem de important ca în condițiile în care a fost confirmat un focar de pestă porcină  la granița dintre județul Vrancea și județul Bacău, să ne asigurăm că luăm toate măsurile necesare, insistând pe informarea de îndată a tuturor cetățenilor din zona de sud a județului, ca aceștia să cunoască foarte bine ce trebuie să facă în mod concret pentru a-și proteja animalele din gospodărie. Trebuie să ținem seama de faptul că interesul nostru, al autorităților, este același cu al cetățenilor: să ne protejăm cât mai bine în fața acestui fenomen și să evităm situațiile extreme.”

Se distribuie în continuare pliante, afișe în vederea informării populației privitor la situația epidemiologică a Pestei Porcine Africane.