Persoanele identificate în județ că nu au respectat măsura autoizolării, au fost amendate și conduse de către echipele mixte de control direct în spațiile de carantină

În urma măsurilor stabilite la nivelul judeţului Bacău, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, pentru aplicarea Ordonanțelor Militare, aducem la cunoștința publicului că polițiștii băcăuani desfășoară misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, precum și misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice.

De la instituirea stării de urgență, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții județene cu atribuții în domeniu, polițiștii acționează permanent pentru verificarea respectării de către cetățeni a măsurilor dispuse de către organele de specialitate ale administrației publice naționale.

În ultimele două zile, au fost identificate 5 persoane care nu au respectat măsura autoizolării în Valea Seacă, Buhuși, Mărgineni și Horgești, care au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 16000 lei și au fost conduse spre centrul de carantină.

De asemenea, una din aceste persoane a fost depistată în trafic în timp ce conducea un autovehicul în municipiul Bacău fără a poseda permis de conducere, față de care s-au întreprins prevederile legale specifice.

„Activitățile privind verificarea respectării de către cetățeni a prevederilor legale în contextul stării de urgență vor continua. Știm că parcurgem cu toții o perioadă dificilă. Este greu pentru toți. Dar trebuie să înțelegem că legea trebuie respectată și măsurile instituite au rolul de a ne proteja, deopotrivă, pe toți pentru noi, cât și pentru părinții și bunicii noștri. Fac un apel la toți cetățenii să manifeste responsabilitate și înțelegere că numai respectând măsurile de prevenire, vom putea să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă!”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.