Pentru asigurarea unui management adecvat al situațiilor de urgență potențial generate de fenomenele meteorologice vizate, prefectul a dispus continuarea monitorizării debitelor râurilor și asigurarea permanenței la primării. Nu au fost semnalate situații deosebite

În perioada următoare, 27.06/23.00- 29.06/10.00, în județul Bacău sunt anunțate ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferica, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cantitățile de apă putând depăși 15-20 l/mp și, izolat, 30-40 l/mp.

Pentru asigurarea unui management adecvat al situațiilor de urgență potențial generate de fenomenele meteorologice vizate, începând cu ora 20.00, prefectul județului Bacău a dispus ca Detașamentul Onești, Detașamentul Moinești, Stația de Pompieri Podu Turcului și Garda de Intervenție Comănești să monitorizeze debitele râurilor cu risc precum și asigurarea permanenței la primăriile din județ.

 Până în prezent, nu au fost semnalate situații deosebite în județ.

Situația este monitorizată permanent în vederea limitării și înlăturării efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase anunțate în această perioadă.