Prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa, subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea și efective ale structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, au acționat în cursul nopții de 27-28 iunie pentru limitarea efectelor produse de precipitațiile abundente care au afectat porțiuni de drum, gospodării și locuințe din 4 localități: Slănic Moldova, comuna Oituz, sat Ferăstrău, Poiana Sărată și Hârja

Precipitațiile abundente din cursul nopții de 27-28 iunie a.c., au afectat porțiuni de drum, gosopodării și locuințe din 4 localități: Slănic Moldova, comuna Oituz, sat Ferăstrău, Poiana Sărată și Hârja.
Echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, Serviciile de voluntari pentru situații de urgență locale și Drumuri naționale au acționat pentru deblocarea traficului de aluviuni pe DN 11, în comuna Oituz, sat Ferăstrău, pentru evacuarea unei persoane într-o zonă sigură, pentru salvarea a două persoane cu barca, în sat Ferăstrău și pentru degajarea unui autoturism dintr o curte în Slănic Moldova, ce era în pericol de a fi luat de viitură.
In urma evaluărilor, până la această oră, în sat Ferăstrău, comuna Oituz, au fost afectate 23 de gospodării, în orașul Slănic Moldova, cartierele Cireșoaia și Cerdac, au fost afectate 326 gospodării (curți, beciuri), iar prin 10 locuințe a trecut apa.
Conducta de gaz a fost ruptă în orașul Slănic Moldova și echipa Delgaz  Grid a întrerupt alimentarea.
Conform informării distribuitorului de energie electrică, în cursul nopții, a fost afectată rețeaua de 20kV Tg. Ocna – Slănic Moldova, fiind nealimentate 15 posturi de transformare și 1427 consumatori au fost nealimentați.
Echipele de intervenție au acționat toată noaptea pentru protecția persoanelor, degajarea aluviunilor și apei din gospodării, locuințe, localități și de pe drumuri, precum și pentru remedierea defecțiunilor.
Începând cu ora 05:30, s-a reluat circulația pe DN 11 pe un singur fir, pe tronsonul Poiana Sărată – Onești.
Conform informării distribuitorului de energie electrică, la ora 05:00, mai erau nealimentate 6 posturi de transformare și 441 consumatori afectați.
Conform Informarii ABA Siret, în ziua de 27.06.2018, cele mai însemnate precipitații s-au înregistrat la stația hidrometrică Cremenea, râul Uz 66,7 l/mp, stația hidrometrică Cireșoaia, râul Slănic 60,2 l/mp și stația hidrometrică Ferăstrău, râul Oituz  54,/2 l/mp.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției este activ și se continuă intervențiile în zonele afectate.
Echipele de suport tehnic și evaluare  vor fi trimise în teren pentru evaluarea pagubelor în vederea demarării, în regim de urgență, a procedurilor privind înlăturarea efectelor inundațiilor.