PE PERIOADA MINIVACANȚEI DE CRĂCIUN STRUCTURILE DE ARME DIN JUDEȚUL BACĂU AU ASIGURAT ORDINEA ȘI LINIȘTEA PUBLICĂ FĂRĂ EVENIMENTE DEOSEBITE

PE PERIOADA MINIVACANȚEI DE CRĂCIUN STRUCTURILE DE ARME DIN JUDEȚUL BACĂU AU ASIGURAT ORDINEA ȘI LINIȘTEA PUBLICĂ FĂRĂ EVENIMENTE DEOSEBITE

🚩 De Sărbătoarea Nașterii Domnului, în perioada 22-27 decembrie a.c., structurile de arme din județul Bacău au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței, ordinii și liniștii publice, iar măsurile luate au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.
🚩 Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice și a siguranţei rutiere, intervenind la 532 de sesizări, din care 475 prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) 112 și, de asemenea, au organizat 7 acțiuni, fiind prinşi în flagrant 16 autori de infracțiuni.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 700 de sancţiuni, în valoare de 274.000 de lei.
🚩 Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 86 de permise de conducere, din care 34 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.

🚩 Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Ștefan cel Mare” Bacău au acționat pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică la manifestările cultural-artistice și religioase ocazionate de sărbătoarea Nașterii Domnului, care s-au desfășurat atât în municipiul Bacău, cât și în localitățile din județ.
🚩 De asemenea, jandarmii băcăuani au acţionat zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională, în mod independent, precum şi în sistem integrat, intervenind la 17 evenimente semnalate prin SNUAU 112 sau adresate direct instituției.
🚩 Pe timpul misiunilor desfășurate au fost constatate 2 infracțiuni (furt și detinere de materiale pirotehnice) și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1900 lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

🚩 Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău au răspuns unui număr de 81 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Cele mai multe intervenții au constat în acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 28 astfel de cazuri.
Tot în perioada menționată, salvatorii au intervenit pentru lichidarea a 16 incendii, precum și în 9 misiuni pentru asistența persoanelor și au gestionat alte 28 de intervenții în sprijinul comunităților.

🚩 Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău a desfășurat acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea ordinii publice în zona de competență teritorială a unității.
Jandarmii Grupării Mobile Bacău au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, din care 4 cu avertisment și 4 cu amenzi în valoare totală de 4.100 de lei, pentru fapte care contravin normelor de conviețuire socială și pentru apelarea repetată și nejustificată la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
De asemenea, pe timpul misiunilor desfășurate în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au constatat 4 fapte de natură penală, cu 2 făptuitori, pentru violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

🚩 Totodată, în perioada Sărbătorii Crăciunului, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice, de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pentru consumul şi dependența de droguri, în cadrul evenimentelor cu public numeros, ce au avut loc la nivel național.
De asemenea, persoanele aflate în evidența centrului au beneficiat, și în aceste zile, de suport de specialitate și asistență continua, iar la linia telefonică verde 0800.870.070, 12 persoane au fost consiliate de specialiștii antidrog și au primit informații despre serviciile oferite de Agenția Naționala Antidrog.

🚩 În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente majore.
Le mulțumim celor care au ales să petreacă această minivacanță în mod responsabil.
🚩 Rămânem în continuare la datorie pentru îndeplinirea atribuțiilor cu responsabilitate, asigurând ordinea și liniștea publică, fiind permanent alături de cetățeni, pentru siguranța acestora.
Solicitați-ne sprijinul ori de câte ori aveți nevoie de noi!