MESAJUL PREFECTULUI LIVIU MIROȘEANU ADRESAT BĂCĂUANILOR DIN DIASPORA, ÎN SPECIAL COMUNITĂȚII BĂCĂUANE DIN DIN TORINO, ITALIA

„În decursul istoriei, poporul român a mai trecut prin încercări grele. Generația noastră, nu! Dar trebuie să găsim puterea să mergem mai departe și să învingem!

Suntem cu toții preocupați să reducem efectele răspândirii epidemiei de coronavirus. Atât pe plan local, cât și la nivel național, mii de oameni se află în linia întâi, în această bătălie. Există stare de urgență, dar ea a fost instituită tocmai ca măsură de siguranță. Sunt zile grele, în care este nevoie de calm, înțelepciune și responsabilitate.

Le adresez un mesaj special, fraților noștri băcăuani din diaspora, în special celor care formează cea mai mare comunitate din afara granițelor: cea din Torino.

Dragii noștri, nu v-am uitat nicio clipă! Suntem îngrijorați pentru voi și suntem atenți la orice gest pe care guvernul italian îl face pentru a ține situația sub control. Pentru a ne proteja cu toții, deplasările trebuie limitate drastic, de ambele părți, și vă mulțumesc pentru că înțelegeți acest lucru.

Aici, acasă, în Bacău, să știți că avem grijă de părinții și de bunicii voștri!

Este un moment în care trebuie să fim solidari și responsabili! Dacă vom fi așa, nimeni și nimic nu ne va sta în cale.

Uniți, împreună, vom trece și peste această încercare!”

Mesajul video poate fi descărcat de la adresa: https://www.facebook.com/institutiaprefectuluibacau/videos/507642166857971/