În județul Bacău, nivelul apelor din bazinele hidrografice monitorizate este în scădere, dar evoluția acestora este monitorizată permanent prin Centrul județean de coordonare și conducere a intervențiilor

La nivelul județului Bacău, în ultimele 24 de ore, precipitațiile au fost mai restrânse cantitativ.

S-au mai înregistrat scurgeri de aluviuni care au acoperit partea carosabilă pe DN 2,  în zona Răcăciuni și DN 2F, în zona podului din satul Străminoasa, comuna Plopana (la limita cu județul Vaslui). Pentru degajarea carosabilului au intervenit operativ echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” Bacău și Direcției Regionale Drumuri Naționale-Secția Bacău.

 Pentru perioada 17.06/06.00 – 18.06/12.00, a fost instituit Cod portocaliu hidro, fiind prognozate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Siret, Trotuș, Bârlad, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Pentru monitorizarea evoluției fenomenelor prognozate în vederea intervenției rapide, începând cu ora 07:00 s-a operaționalizat Centrul județean de coordonare și conducere a intervențiilor la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” Bacău și echipaje din cadrul inspectoratului execută misiuni de monitorizare a cursurilor de apă și de verificare a modului de asigurare a permanenței la primării.

Nu s-au înregistrat fenomene deosebite.

Nivelul apelor din bazinele hidrografice monitorizate este în scădere.

Potrivit informării de la Centru Meteorologic Regional Moldova, în intervalul 17.06/15.00 – 18.06/21.00, pentru județul Bacău sunt prognozate scurte perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale ce vor cumula 20-30 l/mp pe arii restrânse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vor fi condiții de grindină.

Situația este monitorizată permanent în vederea limitării și înlăturării efectelor negative generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase anunțate în această perioadă.

Cetățenii sunt rugați să se informeze cu privire la starea drumurilor și a vremii în aceste zile, astfel încât să nu fie afectați de fenomenele hidrometeorologice periculoase posibil a se produce.