La nivelul județului Bacău, în urma ploilor abundente din ultimele zile, s-au dispus măsuri pentru diminuarea efectelor negative produse de alunecarea de teren din Târgu Ocna

La nivelul județului Bacău, fenomenele hidrometeorologice produse au fost monitorizate în permanență de către președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, doamna prefect Maricica-Luminița Coșa și structura CJSU, fiind dispuse măsurile specifice avertizării de Cod galben hidrologic, asigurându-se permanența și la unitățile administrativ teritoriale din zona vizată și intervențiile operative, acolo unde situația a impus acest lucru.

În urma ploilor abundente din ultimele zile, în data de 14 martie a.c., în orașul Târgu Ocna, s-a produs o alunecare de teren în urma căreia a fost afectat D.N. 12 B, care face legătura între locaslitățile Tg. Ocna – Slănic Moldova pe o lungime de cca 40 ml și un stâlp de energie electrică de medie tensiune.

Nu sunt locuințe afectate.

Echipajele de la Delgaz Grid intervin pentru remedierea defecțiunilor produse la stâlpul de medie tensiune.

În zonă, a fost identificată o conductă de gaz, aparținând Transgaz care nu a fost afectată și este protejată în cazul unei avarii.

Pentru restabilirea stării de normalitate, și evitarea afectării conductei de transport gaze naturale, care traversează zona afectată și asigură alimentarea cu gaze naturale a localității Slănic Moldova, președintele CJSU, doamna prefect Maricica-Luminița Coșa, a dispus deplasarea Grupului de suport tehnic pentru prevenirea și apărarea împotriva efectelor seismice și alunecărilor de teren, precum și a Grupului de suport tehnic pentru explozii mari la suprafață și în subteran, accidente chimice și avarii deosebit de grave la conducte magistrale și urbane – Compartimentul „Explozii mari la suprafață și în subteran, avarii deosebit de grave la conductele magistrale și urbane”, astăzi, începând cu ora 12.00, la sediul primăriei din Tărgu Ocna, pentru efectuarea verificărilor și evaluărilor necesare pentru dispunerea altor măsuri operative și de maximă eficiență.

De asemenea, s-a dispus restricționarea traficului în zona afectată, circulându-se pe un singur sens de mers, alternativ. Ruta ocolitoare este pe strada Gura Slănicului.

Situația este monitorizată permanent de Comitetul local pentru situații de urgență Târgu Ocna, precum și de prefectul și subprefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și domnul Valentin Ivancea