Informații de interes privind vaccinarea împotriva Covid-19, la nivelul județului Bacău

În prezent, în județul Bacău, se desfășoară prima etapă de vaccinare, destinată lucrătorilor din domeniile sănătății și social, fiind funcționale 6 centre  de vaccinare în spitale din Bacău, Onești, Moinești, Buhuși, Comănești.

Etapa a doua de vaccinare cuprinde populația la risc și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, care, potrivit Strategiei de Vaccinare împotriva COVID-19 în România, se va desfășura începând cu data de 15 ianuarie 2021.

Etapa a treia de vaccinare cuprinde populația generală.

Pentru desfășurarea celei de a doua etape, în județul Bacău vor funcționa 17 centre de vaccinare, din care 2 sunt mobile, în 10 localități: Bacău, Onești, Moinești, Comănești, Buhuși, Tg. Ocna, Dărmănești, Sascut, Parincea, Podu Turcului.

Persoanele beneficiare ale campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 se pot programa utilizând oricare dintre următoarele modalități:

  • prin intermediul medicilor de familie;
  • individual accesând site-ul: vaccinare-covid.gov.ro;
  • prin contul unui aparținător (pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
  • prin call-center-ul DSP: 021/414.4434;
  • prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Detalii suplimentare privind vaccinarea împotriva Covid-19, la nivelul județului Bacău, pot fi vizualizate accesând site-ul Direcției de Sănătate Publică Bacău: www.aspjbacau.ro.

Toate informațiile referitoare la campania de vaccinare împotriva COVID-19 și la programarea pentru vaccinare pot fi vizualizate și studiate accesând link-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.