Fluxul solicitărilor de pașapoarte în județul Bacău este în creștere față de lunile anterioare. In ziua de 07 august 2018 au fost înregistrate 430 de cereri, fiind cel mai mare număr de solicitări de pașapoarte înregistrate într o singură zi în ultimii zece ani

Suntem din nou într-o perioadă în care fluxul solicitărilor de pașapoarte este în creștere față de lunile anterioare. În perioada 01-08 august 2018  au fost înregistrate un număr de 2141 cereri, iar, de la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate un număr de 27.319 cereri pașapoarte, mai multe cu 20% față de anul trecut.

In ziua de 07 august 2018, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bacău, a onorat  serviciile pentru un număr de 430 solicitanți de paşapoarte, acesta fiind  cel mai mare număr de solicitări de pașapoarte înregistrate într o singură zi în ultimii zece ani.

Pentru a putea răspunde volumului mare de solicitări înregistrate la nivelul Serviciului  Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bacău, prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa a  dispus o serie de măsuri organizatorice.

Reamintim cetățenilor că programul de lucru cu publicul este prelungit de la 08.30 la 18.30, zilnic, de luni până vineri şi a fost deschis cel de al v lea ghişeu de primiri cereri.

Pentru o rezolvare cât mai eficientă a problemelor cu care se confruntă cetăţenii solicitanţi de paşapoarte, există un program special de audienţe,  astfel încât cetăţenii se pot adresa şefului serviciului, comisar șef Florentina Neamțu, în fiecare zi pentru cazurile urgente.

Cetăţenilor solicitanți de paşapoarte le este oferită  posibilitatea programării atât în mediu on-line prin accesarea programului existent pe site-ul Instituţiei Prefectului – secţiunea Eliberări paşapoarte, cât şi prin obţinerea bonurilor de ordine personalizate şi distribuite zilnic la sediul serviciului de pașapoarte.

Tot ca o măsură care vine în sprijinul cetăţenilor care se adresează serviciului de pașapoarte, funcţionează camera de luat vederi care transmite imagini în direct  de pe afişajul
electronic unde sunt inserate numerele bonurilor de ordine si numărul ghișeelor, existând astfel posibilitatea ca cei interesaţi să urmărească  numărul bonului de ordine obținut, din faţa oricărui
calculator sau a telefonului  mobil conectat la internet, accesând  site-ul Instituţiei Prefectului – secţiunea Eliberări paşapoarte,”VIZUALIZARE BONURI DE ORDINE // CAMERA LIVE” , fiind, astfel, reduşi timpii de aşteptare în sala de lucru cu publicul.