De Ziua pașaportului românesc, prefectul Leonard Ioan Bulai și subprefectul Narcis Jitaru au mers în mijlocul colegilor de la Serviciul Pașapoarte

Astăzi, 19 martie 2021, de la ora 10.00, s-a desfășurat videoconferința organizată la Ministerul Afacerilor Interne de Ziua pașaportului românesc, în prezența doamnei Irina Alexe, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonator  al instituțiilor prefectului, a doamnei Cristina – Mihaela Cojocariu, director general adjunct al Direcției Generale de Pașapoarte și domnul Marius Florin Mihăilă, directorul de cabinet al ministrului Afacerilor Interne.

 Videoconferința s-a desfășurat cu participarea prefecților, subprefecților și șefilor Serviciilor Publice Comunitare de Pașapoarte din țară.

În deschidere, a fost intonat Imnul Național al României și Secretarul de Stat Irina Alexe a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

De la Instituția Prefectului – Județului Bacău, au participat prefectul Leonard Ioan Bulai, subprefectul Narcis Jitaru și șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, Florentina Neamțu.

Ulterior, prefectul Leonard Ioan Bulai și subprefectul Narcis Jitaru au întreprins o vizită la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bacău pentru a se întâlni cu lucrătorii serviciului.

Cu acest prilej, a adresat un mesaj aniversar acestora:

„Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, determinată de această pandemie, care ne supune încercărilor de a face față provocărilor, individual și, în cazul nostru, mai mult ca un „lucrător în servicii pentru cetățeni”, iar această dublă postură, ne angajează și mai mult responsabilitatea, echilibrul, profesionalismul, dedicarea.

Deși numărul solicitărilor pentru eliberarea pașapoartelor nu mai este atât de mare în ultimul an marcat de pandemie, știu că dumneavoastră desfășurați și activități de teren, privind situațiile cauzate de persoane  – cetățeni români – accidentate sau decedate în afara granițelor României.

Astfel că este delicată,  dificilă chiar, activitatea dumneavoastră, dincolo de realizarea efectivă a pașapoartelor.

Știu că ați înfruntat personal această pandemie, ca și mine. Și, înainte de a vă dori sănătate și putere, vă felicit.

Știu, de asemenea, că serviciul de pașapoarte de la Bacău este unul performant în țară.

Este și mai îmbucurător, pe lângă cele de mai sus, că, în prezent, beneficiem de pașapoarte de călătorie mai sigure decât cele anterioare, ceea ce poate fi un alt factor motivant.

Îmi exprim dorința și convingerea că, împreună, vom contribui la dezvoltarea  și tehnologizarea metodelor de a veni în sprijinul cetățenilor interesați de documente de călătorie.

În această zi aniversară, vă felicit pentru profesionalismul și dedicarea dumneavoastră și vă doresc sănătate, putere și reușite depline!

 La mulți ani!”