Comunicat – SpuneNU

Prefectul județului Bacău domnul Lucian Bogdănel a semnat astăzi, 20 Septembrie 2023, Planul de măsuri pentru implementarea Campaniei de conștientizare a riscurilor asociate consumului de substanțe interzise în școli #SpuneNU (aferente anului școlar 2023/24).
Alături de Instituția Prefectului – Județul Bacău, planul a fost însușit și de Agenția Națională Antidrog, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Publicul țintă al campaniei #SpuneNU vor fi elevii ai claselor a VII-a și a VIII-a din 37 de școli generale, precum și elevii a 30 de licee și colegii din mediul urban al județului Bacău, în total fiind 67 de unități școlare vizate.
Campania presupune trei paliere de acțiune – elevi, profesori și părinți – printre obiectivele specifice urmărite fiind informarea a 5000 de elevi și 670 de părinți cu privire la riscurile consumului de substanțe psihoactive, precum și instruirea a 335 de cadre didactice pe linia prevenirii consumului de droguri în școli și în proximitatea acestora.

👉 “Așa cum am spus într-un mesaj anterior, când în joc sunt viețile copiilor și viitorul comunității noastre, lupta antidrog ne privește pe fiecare dintre noi, fără deosebire. De aceea, mă aștept ca părinții și comitetele de părinți din școli să conștientizeze că sunt un factor determinant pe frontul combaterii consumului de substanțe interzise și să fie receptivi la mersul campaniei #SpuneNU în școli. E puțin probabil ca un părinte să fie complet străin de eventualele practici de consum ale propriului copil – rolul familiei este, prin urmare, crucial în conștientizarea riscurilor asociate acestui flagel și, mai ales, în stoparea lui.

🇷🇴 Mesajul meu către instituțiile partenere și, îndeosebi, către colegii din structurile Ministerului Afacerilor Interne: știm că avem o luptă grea, de uzură, împotriva drogurilor, dar vă rog să nu uitați că tocmai de asta existăm ca instituții – pentru a confrunta, combate și eradica prezența drogurilor în școli și în vecinătatea lor. Prin urmare, avem datoria să ne întrebuințăm cu și mai multă determinare decât anul trecut și să facem din campania #SpuneNU un exemplu de bună practică la nivel național.” – a declarat prefectul judetului Bacau, domnul Lucian Bogdănel

📌 Pagina oficială a campaniei:
https://www.facebook.com/profile.php?id=61551445895064