Comunicat

📌 Prefectul județului Bacău, domnul Lucian Bogdănel a condus astăzi, 21 Septembrie 2023, ședința comisiei județene de specialitate pentru implementarea Programului pentru școli al României în perioada 2023-2029 și pentru implementarea măsurilor aferente pentru anul școlar 2023 – 2024, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 652/2023.

✅ În urma consultării comisiei județene a fost aprobată documentația în vederea inițierii procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor cadru pentru achiziția produselor și de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative aferente programului “laptele și cornul”, precum și lista produselor ce urmează a se livra preșcolarilor și elevilor din județul Bacău.

❗ O noutate a programului pentru perioada 2023 – 2029 este faptul că pe parcursul săptămânii se acordă 2 porții de fructe şi/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate şi 5 porții de produse de panificație, faţă de anii şcolari anteriori, când se distribuiau două porţii de lapte şi o porţie de produs lactat.

🗣 “Salut faptul că şi în acest an Consiliul Județean Bacău şi-a asumat finanțarea derulării programului, urmând ca aproape 60.000 de şcolari să primească produse de panificație, fructe şi lactate. Cred că am învățat cu toții din experiența mai puțin pozitivă a anului trecut, când contractori neserioşi aproape că au compromis programul, distribuind produse de panificație sau fructe de o calitate îndoielnică. Am solicitat Inspectoratului Şcolar Județean să responsabilizeze conducerile şcolilor astfel încât recepționarea, depozitarea şi distribuirea produselor să fie realizate de personal adecvat din cadrul unităților educaționale.
Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor şi, mai ales, cu alimentația lor care trebuie să respecte, întru-totul, rigorile de nutriție specifice vârstei. Alături de autoritatea contractantă pe acest program, respectiv Consiliul Județean, vom monitoriza modul în care se vor desfăşura furnizarea şi distribuția produselor menționate, dar şi gestionarea lor în fiecare şcoală beneficiară. Acolo unde lucrurile nu sunt în regulă, fiți convinşi că vom acționa corespunzător şi prompt!”- a declarat prefectul județului Bacău, domnul Lucian Bogdănel