Comunicat – #SpuneNU

    

Prefectul județului Bacău, domnul Lucian – Gabriel Bogdănel a participat astăzi, 3 octombrie 2023, la deschiderea oficială a Campaniei de conștientizare a riscurilor asociate consumului de substanțe interzise în școli #SpuneNU, desfășurată la Cinema Capitol din Onești, în prezența a peste 300 de elevi din clasele a VII-a – VIII-a și a IX-a, părinți și profesori din școlile din Onești și din județul Bacău.

🤝🏻 Lansarea campaniei s-a realizat cu sprijinul domnului primar Victor – Laurențiu Neghina și a părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, alături de partenerii instituționali: Inspectoratul Şcolar Județean, Agenția Națională Antidrog – CPECA, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău , Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, Spitalul Penitenciar Tg. Ocna și Centrul Educativ Tg. Ocna.

✅ În cadrul evenimentului de lansare a campaniei #SpuneNU au fost prezentate activitățile propuse pentru prevenirea consumului de droguri în mediul școlar din județul Bacău, precum și mărturiile unor foști consumatori de droguri din cadrul Spitalul Penitenciar Tg. Ocna și a Centrului Educativ Tg. Ocna.

🗣 „Nu e nevoie să o pățeşti pe propria piele ca să realizezi că drogurile sunt un drum cu sens unic, la capătul căruia pierzi tot: sănătate, libertate şi, în cele din urmă, viața. Să ştiți că nu e nimic cool în a încerca substanțe interzise pentru a satisface aşteptările unui anturaj sau a primi validarea grupului din care faceți parte. Dimpotrivă, e doar pasul decisiv pentru a deveni prizonierii unei dependențe ale cărei urmări pot fi – şi adeseori chiar sunt – catastrofale.
De ce să vă faceți rău cu bună ştiință, doar pentru a face pe plac celorlalți, când puteți alege, spre binele vostru, pentru propriul drum, unul diferit de drumul cu sens unic al drogurilor?
Vă asigur că înainte vă aşteaptă o viață ce merită să fie descoperită şi trăită în toate dimensiunile ei, iar uzul de substanțe interzise vă privează tocmai de acest miracol al descoperirii vieții în toată plinătatea ei: călăuziți-vă curiozitatea spre acest obiectiv, nu spre consumul de droguri. Spuneți DA vieții şi, atunci când vine vorba despre droguri, spuneți un hotărât NU!” – a declarat prefectul județului Bacău, domnul Lucian Bogdănel
#SpuneNU