COMUNICAT

Prefectul județului Bacău, domnul Lucian-Gabriel Bogdănel, a condus astăzi, 15 iunie 2023, şedinţa de lucru organizată împreună cu directorul OCPI Bacău, doamna Mona Aronescu, la care au participat cele 64 de primării din județ prinse în Programul Național de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF).

☑️Întâlnirea a presupus prezentarea de către conducerea OCPI a proiectelor în desfăşurare privind înregistrarea sistematică a imobilelor din judeţul Bacău, precum şi statusul PNCCF, prin care până la această dată au fost acordate 9 finanţări – 7 finanţări fiind deja finalizate şi lucrările de întregistrare sistematică realizate pentru 57 de UAT-uri ( 54.846 de imobile, având 26.390,18 hectare).

➡️De asemenea, în cadrul şedinţei s-a pus în discuţie necesitatea întocmirii cu atenţie şi rigurozitate a documentațiilor topo-cadastrale în vederea implementării proiectelor, precum şi stimularea UAT-urilor în vederea accesării celei de a 10 a finanțări ce urmează să fie lansată de Agenția Națională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

“PNCCF s-a desfăşurat anevoios în județul Bacău, în principal din cauza problemelor legate de finanțare, în contextul exploziei prețurilor de anul trecut. În județ au fost finalizate – până la acest moment – lucrări de înregistrate sistematică în 57 de UAT-uri. Noua conducere a Ministerului Dezvoltării a anunțat deja suplimentarea substanțială a fondurilor alocate PNCCF şi suntem gata să accesăm fondurile necesare relansării lucrărilor de înregistrate sistematică în comunitățile din județ. – a declarant prefectul judeţului Bacău, domnul Lucian-Gabriel Bogdănel.”