Caravana Oncoprev ajunge în Bacău în zilele de 29 septembrie și 4 octombrie 2021

Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundația Enable, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, Direcției de Asistență Socială Bacău și al Instituției Prefectului Bacău, desfășoară proiectul FII RESPONSABILĂ DE SĂNĂTATEA TA! PREVENȚIE, DEPISTARE, DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT PRECOCE AL CANCERULUI DE COL UTERIN, proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

În cadrul proiectului, Caravana Oncoprev va ajunge în Bacău în zilele de 29 septembrie și 4 octombrie 2021, pentru promovarea acestui proiect național dar și pentru realizarea testărilor efective.

Campania de înscrieri privind testarea pentru prevenția, depistarea, diagnosticul și tratamentul precoce al cancerului de col uterin, în mod gratuit, s-a desfășurat până la data de 15 septembrie 2021, la numărul de telefon: 0372-777-859, prin email la adresa: contact@dasbacau.ro sau prin adresare la medicul de familie. Însă se pot face înscrieri și în cursul zilei de mâine, 29 septembrie.

Femeile, cu vârsta între 25 și 64 de ani, cu sau fară asigurare medical, se pot înscrie cu buletinul pentru a participa la acțiunile de testare ce se vor desfășura în Bacău pe 29 septembrie și 4 octombrie, în cadrul Caravanei mobile Oncoprev în Piața Tricolorului – între orele 09.00 – 15.00.

Pentru o bună și corectă informare a cetățenilor, reprezentanții mass-media sunt invitați să participe la acțiunile desfășurate de Institutul Regional de Oncologie Iași Fundația Enable, în Piața Tricolorului, începând cu ora 10.00.

          „Proiectul este de importanță deosebită pentru noi toți, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a populației în primul rând prin aceea că subliniază rolul și relevanța prevenției și, apoi, prin aceea că facilitează accesul la procedee corecte de depistare și tratare a unei boli ce poate fi destul de periculoasă în absența tratamentului efectuat corespunzător și la timp. Apreciem, pe această cale, responsabilitatea și profesionalismul cu care este derulat acest proiect necesar pentru creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, în primul rând în domeniul asistenței medicale și dorim să aibă un impact deosebit în rândul beneficiarelor din Bacău” a declarat doamna Tudorița Lungu, subprefectul cu atribuții de prefect al județului Bacău.