Astazi s-a lansat pagina web de informare a sistemului de avertizare- alarmare a populatiei in situatii de urgenta RO ALERT

Astazi, 15 septembrie 2018, de la ora 11.oo, s-a desfasurat videoconferinta sustinuta de secretarul de stat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, impreuna cu reprezentanti din conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale si a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Videoconferinta a avut ca tema lansarea portalului www.ro-alert.ro, care este dedicat informării populaţiei privind sistemul de avertizare-alarmare în situaţii de urgenţă.
Pagina web de informare a sistemului RO ALERT este accesibila populatiei si contine toate informaţiile, secţiunile dedicate prezentării sistemului RO-ALERT, configurării telefonului, standardelor, întrebărilor frecvente şi modului de instalare a aplicaţiei DSU, site-ul fiind activ începând de astăzi, ora 9,00.

Şeful DSU, dr. Raed Arafat, a precizat ca, în perioada 17-27 septembrie, sistemul RO-ALERT va fi testat la nivel naţional si va fi folosit doar pentru situaţiile extrem de grave, precum fenomenele extreme, în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, precum fenomene meteo extreme, inundaţii, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Singurele agenţii autorizate, în prezent, să emită mesaje de avertizare sunt: DSU, IGSU şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă teritoriale judeţene şi Bucureşti-Ilfov.