Astăzi, 1 iulie 2018, în județul Bacău, continuă intervențiile pentru evacuarea apei în 7 localități

  

Astăzi, 01 iulie 2018, continuă acțiunile pentru evacuarea apei în 7 localități: Bacău, Moinești, Comănești, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Oituz si Helegiu, cu forțe și mijloace ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență,, Serviciile de Voluntari pentru Situații de Urgență locale, Drumuri Naționale, Drumuri Județene. Se lucrează pentru remedierea defecțiunilor  pe DN11 si DN12B.

Conform informării primite de la Delgaz Grid, în comuna Oituz sunt 15 abonați neconectați la rețeaua de gaze. Se lucrează pentru remediere.

Sunt închise porțiuni de drumuri județene DJ 117 Cernu-Buda, DJ 112 km 6+600 Tuta – Tg Trotuș și DJ 116 Pârgărești – Bahna, DJ 252 B Răcătăul de Jos – Pâncești, existând rute ocolitoare cunoscute.

Se circulă îngreunat pe DN 11, zona Poiana Sărată, Oituz, Sănduleni, DN2G, zona Scorțeni și DN 2B – Slănic Moldova și se asigură buna circulație în traficul rutier.

Potrivit informării Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 01.07/12.00 – 02.07/16.00, județul Bacău se află sub avertizare Cod portocaliu  hidro, fiind prognozate creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depășirea cotelor de apărare, pe râurile din bazinul hidrografic Siret.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor este activ, se monitorizează debitele râurilor și se intervine operativ cu acțiuni specifice pentru prevenirea efectelor fenomenelor hidrometeorologice prognozate și diminuarea pagubelor produse.