Anunturi – SPCRPCIV Bacău


ANUNT DIN 22.05.2020

PUNCTUL 1.

Candidatii programati pentru sustinerea probei practice a examenului de obtinere a permisului de conducere in perioada starii de urgenta/alerta si a caror dosare de examinare urmau sa expire pana la data de 17.05.2020, au fost reprogramati ,din oficiu, dupa cum urmeaza:

– mun.Bacau categoriile ,,B1,B,BE’’ pe data de 02.06.2020

– mun.Bacau categoriile ,,C,CE,D’’ pe data de 04.06.2020

– mun.Bacau categoria ,,A’’ pe data de 05.06.2020

 • mun.Onesti categoriile ,,B1,B,BE,C,CE,D’’ pe data de 03.06.2020
 • mun. Moinesti categoria ,,B’’ pe data de 04.06.2020

PUNCTUL 2

Candidatii programati pentru sustinerea probei practice a examenului de obtinere a permisului de conducere in perioada starii de urgenta/alerta care nu se regasesc in situatia de la PUNCTUL 1 si care au urmat cursurile unor scoli de conducatori auto din alte judete cat si candidatii care sustin examen in vederea redobandirii permisului de conducere, au fost programati din oficiu dupa cum urmeaza:

 • mun.Bacau categoria ,,B’’ pe data de 15.06.2020
 • mun.Bacau categoriile ,,C,CE,D’’ pe data de 18.06.2020
 • mun.Onesti categoria ,,B’’ pe data de 16.06.2020
 • mun.Onesti categoriile ,,C,CE,D’’ pe data de 17.06.2020
 • mun.Moinesti categoria ,,B’’ pe data de 15.06.2020

PUNCTUL 3

Candidatii programati pentru sustinerea probei practice a examenului de obtinere a permisului de conducere in perioada starii de urgenta/alerta care nu se regasesc in situatia de la PUNCTUL 1 sau 2 vor fi reprogramati, din oficiu, cronologic, conform datei de programare anterioara.

Exemple :

 • un candidat planificat intr-una din zilele saptamanii 17.03-20.03.2020 va fi reprogramat sa sustina examenul pentru proba practica intr-una din zilele saptamanii 02.06-05.06.2020, cel tarziu intr-una din zilele saptamanii 09-12.06.2020.
 • un candidat planificat intr-una din zilele saptamanii 30.03-03.04.2020 va fi reprogramat sa sustina examenul pentru proba practica intr-una din zilele saptamanii 15.06-19.06.2020, cel tarziu intr-una din zilele saptamanii 22-26.06.2020.

PUNCTUL 4

Cu privire la modalitatea de aducere la cunostinta a datei exacte de sustinere a examenului la proba practica, vom proceda astfel:

Incepand cu data de 27.05.2020, invitam la sediul nostru reprezentatii scolilor de conducatori auto si a persoanelor fizice autorizate ( fara a fi necesara o programare prealabila) pentru a se pune la dispozitie listele propriilor candidati cat si bonurile de programare aferente. Totodata vor fi discutate si solutionate situatiile candidatilor de la PUNCTUL 1 cat si alte nelamuriri , probleme in legatura cu activitatea de reprogramare.

Pentru candidatii la care ne-am referit la PUNCTUL 2 ( alte judete, redobandiri) vom comunica data programarii telefonic si  daca nu  este posibil ,prin corespondenta.

 

 

ANUNȚ DIN 18.05.2020

Reluarea probei  practice a examenului de obtinere a permisului de conducere , la SPCRPCIV BACAU  ,  se va face incepand cu  data de 02.06.2020

Pentru  a preveni aglomerarea spatiilor interioare ale serviciului , precum si  pentru  a preveni  raspandirea virusului COVID-19   , prin reducerea numarului de persoane cu  care intra in contact lucratorii din cadrul serviciului , modalitatea de reprogramare la proba practica a examenului de obtinere a permisului de conducere va fi  urmatoarea :

 1. Candidatii  programati la proba practica a examenului de obtinere a permisului de conducere in perioada 17.03-29.05.2020 , vor  fi  reprogramati de lucratorii  serviciului nostru , cronologic , conform zilei  corespunzatoare programarii anterioare. Data programarii va fi  comunicata scolilor de conducatori  auto  pentru  proprii candidati  . Exceptie vor face cazurile candidatilor a caror scoala nu isi are sediul in judetul Bacau  ,  se sustine examen de redobandire sau  alte situatii  speciale , cand acestia vor fi  anuntati  direct  – telefonic sau  corespondenta .
 2. Candidatii a caror dosare au  expirat sau  urmeaza sa expire in perioada 17.04-15.06.2020 si  care nu  sunt inclusi  la capitolul de mai  sus , vor putea fi  programati  la proba practica de catre un reprezentat al scolii de conducatori  auto , cronologic , conform datei  la care cursul a expirat . Pentru  aceasta , rugam reprezentatii scolilor aflate in acesta situatie ,  sa se adreseze serviciului nostru  , prin e-mail , la adresa permise@prefecturabacau.ro pentru  a putea face o invitatie la sediu  in vederea programarii .
 3. Programarea pentru  sustinerea probei  practice de catre alti  candidati  care nu au mai  fost  programati  anterior , se va efectua  numai  dupa finalizarea activitatilor de la punctele 1 si  2.

In atentia scolilor de conducatori  auto :

Pentru sustinerea probei  practice  ,scolile au  obligatia de a asigura igienizarea autovehiculelor  cu  care se sustine acesta proba iar  pentru  ocupanti va fi  pus la dispozitie un flacon cu  substanta dezinfectanta .Deasemenea  , vor pune la dispozitie  echipament  pentru  masurarea temperaturii corporale , putand fi  refuzata examinarea candidatului care are o  temperatura mai  mare de 37.3 grade Celsius .

Se va mentine masura suspendarii probei teoretice pana  cel putin in data de 14.06.2020 . Proba teoretica va fi  reluata dupa aceasta data  , conform situatiei  si  volumului de activitate de la nivelul serviciului .

Bază legală: Dispoziția DRPCIV.  nr. 3837834/15.05.2020

ANUNȚ DIN 15.05.2020

În perioada 18.05.2020 – 29.05.2020, la S.P.C.R.P.C.I.V.  Bacău, programul de lucru cu publicul, privind activitatea de:

înmatriculare, transcriere și radiere vehicule, va fi urmatorul: luni-vineri, in intervalul orar 08:00 -20:00.

 Bază legală: Dispoziția Secretarului de  Stat M.A.I.  nr. 13928/14.05.2020

COMUNICAT

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, se menține, pentru o perioadă de:

 • 90 de zile, de la data încetării stării de urgență, în cazul permiselor de conducere;

 • 45 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru autorizațiile de circulație provizorie.

Totodată se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere, examinare sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități, documente care au expirat în interiorul stării de urgență, pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării acesteia.

DRPCIV

ANUNȚ

CONDUCEREA DRPCIV

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18.05.2020 se vor relua treptat activitatile de relatii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu exceptia celor aflate in zone cu restrictii – carantinate.

Prioritatea noastra este cresterea capacitatii de preluare a solicitarilor pe linie de inmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea in activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forte de sprijin pe perioada starii de urgenta, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

In ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitatile se vor solutiona doar in baza programarilor online – accesibile pe site-ul institutiei noastre www.drpciv.ro. Accesul in incinta sediilor se va face controlat, in grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

In ceea ce priveste activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidati afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare).

In vederea programării candidatilor aflati in aceasta situatie sunt analizate doua posibilitati:

 • Programarea din oficiu cu informarea acestora – in ordinea programarilor anterioare,

 • Programarea prin intermediul scolilor de soferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

In a doua etapa –reluarea activitatii de examinare – proba teoretica la aproximativ 2 saptamani, in functie de volumul solicitarilor pentru proba practica.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

 • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

 • Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

 • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

 • Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;

 • Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;

⇒⇒⇒  COMUNICAT ⇐⇐⇐

In contextul social actual privind prioritatea prevenirii si limitarii raspandirii coronovirusului – Directia Regim permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor aduce la cunostinta cetatenilor – solicitanti ai serviciilor de permise/examinari si inmatriculari, urmatoarele informatii de interes general:

In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta.
In acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv:
permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere care vor expira pe perioada starii de urgenta vor fi considerate valabile pe mtreg teritoriul Romaniei.
Cererile de preschimbare pot fi depuse intr-un termen de 90 de zile de la data incetarii starii de urgenta — conform dispozitiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020.
Aceleasi reglementari se vor aplica si documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicala autorizata – fisa medicala, dosar scolarizare etc.,) care vor expira pe perioada starii de urgenta.
CONDUCEREA D.R.P.C.I.V.

Tel: 0234 552568 ♦ ŞEF SERVICIU
Tel: 0234 206350 ♦ SECRETARIAT
Tel: 0234 552163 ♦ ÎNMATRICULĂRI
Fax: 0234 206350
e-mail: permise@prefecturabacau.ro ; permise-bc@mai.gov.ro


 


LA S.P.C.R.P.C.I.V. BACĂU, ÎNCEPÂND CU DATA DE 17.03.2020, SE SUSPENDĂ ACTIVITATEA DE EXAMINARE ATÂT LA PROBA TEORETICĂ CÂT ȘI LA PROBA PRACTICĂ,CU POSIBILITATEA DE PRELUNGIRE ÎN FUNCȚIE DE EVOLUȚIA SITUAȚIEI ACTUALE;

ÎNCEPÂND CU DATA DE 17.03.2020 SE SUSPENDĂ ACTIVITATEA DE PROGRAMARE / REPROGRAMARE LA PROBA PRACTICĂ, CANDIDAȚII URMÂND A FI REPROGRAMAȚI ULTERIOR, CU INFORMAREA ACESTORA ÎN TIMP UTIL PRIN SITE-UL  www.drpciv.ro  , SITE-UL INSTITUȚIEI PREFECTULUI ȘI CU SPRIJINUL MASS-MEDIEI CENTRALE ȘI LOCALE.

SE CONTINUĂ ACTIVITATEA PENTRU CELELALTE OPERAȚIUNI (ÎNMATRICULARI/PRESCHIMBĂRI PERMISE/ INREGISTRARE DOSAR DE EXAMINARE/AUTORIZARE PROVIZORIE) ÎN BAZA EXCLUSIVĂ A PROGRAMĂRILOR ONLINE.

BAZA LEGALĂ : DISPOZIȚIA SECRETARULUI DE STAT NR. 10.216/16.03.2020


ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020, CERERILE PRIVIND ACTIVITĂŢILE SPECIFICE DIN DOMENIUL ÎNMATRICULĂRI Şl PERMISE DE CONDUCERE ADRESATE SERVICIULUI REGIM PERMISE DE CONDUCERE Şl ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU, SE DEPUN EXCLUSIV ÎN BAZA UNEI PROGRAMĂRI ONLINE.

ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020, ACTIVITĂŢILE DE AUDIENŢE LA SEDIUL SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE Şl ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU SUNT SUSPENDATE.

 


privind măsurile luate de D.R.P.C.I.V. în vederea evitării aglomerării de persoane la sediile serviciilor teritoriale precum  şi a prevenirii răspândirii COVID-19

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 11-31.03.2020 activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituţiei www.drpciv.ro, secţiunea Programări online.

Pentru operaţiunile care nu se regăsesc la secţiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultaţi site-ul Instituţiei Prefectului din judeţul dumneavoastră şi să respectaţi cu stricteţe indicaţiile personalului de la ghişee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate – în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţiile destinate publicului.

Pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii contăm pe întelegerea dumneavoastră.


= = = A N U N Ţ = = =

ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020 , PENTRU CERERILE PRIVIND ACTIVITĂŢILE SPECIFICE DIN DOMENIUL ÎNMATRICULĂRI ŞI PERMISE DE CONDUCERE ADRESATE SERVICIULUI REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU , ACCESUL ÎN INCINTA SEDIULUI NOSTRU VA FI PERMIS DOAR TITULARILOR, DUPĂ CAZ PERSOANELOR MANDATATE / DELEGATE, ÎN BAZA  PROGRAMĂRILOR ONLINE ŞI A ACTULUI DE IDENTITATE ÎN ORIGINAL ŞI SE VA FACE CU CEL MULT 15 MINUTE ÎNAINTE DE ORA PROGRAMATĂ.

ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020, CERERILE PRIVIND ACTIVITĂŢILE SPECIFICE DIN DOMENIUL ÎNMATRICULĂRI ŞI PERMISE DE CONDUCERE ADRESATE SERVICIULUI REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU, SE DEPUN EXCLUSIV ÎN BAZA UNEI PROGRAMĂRI ONLINE.
ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020, ACTIVITĂȚILE DE AUDIENȚE LA SEDIUL SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU SUNT SUSPENDATE.
ACTIVITĂȚILE SE VOR DESFĂȘURA EXCLUSIV PRIN CORESPONDENȚA POȘTALĂ SAU E-MAIL: permise@prefecturabacau.ro

= = = A N U N Ţ = = =

INCEPAND CU DATA DE 01.07.2018 PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL LA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARI VEHICULE BACAU VA FI URMATORUL (aici)

Începând cu data de 11.06.2018 contravaloarea:

 • certificatelor de înmatriculare – 37 lei
 • permiselor de conducere – 68 lei
 • autorizaţiilor de circulaţie provizorie – 13 lei
 • placuţelor de înmatriculare la rând – 40 lei sau preferenţiale – 85 lei

poate fi achitată şi la orice unitate CEC Bank!