Anunturi – SPCRPCIV Bacău


ANUNT

   Incepand cu data de 17.06.2020, au fost actualizate preturile pentru documentele emise, dupa cum urmeaza:

       – Contravaloare permis de conducere – 89 lei.

       – Contravaloare certificat de inmatriculare – 49 lei.

  Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor informeaza ca, incepand cu data de 01.10.2020, platile aferente operatiunilor de inmatriculare si permise vor putea fi achitate , astfel:

I. Tarifele reprezentand contravaloarea :

    – certificatelor de inmatriculare,

    – autorizatiilor de circulatie provizorie,

    – permiselor de conducere,

   se vor incasa exclusiv in CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar Regia Autonoma – Administratia Patromoniului Protocolului de Stat, utilizand mijloacele de plata:

 • virament,
 • mijloace de plata online,
 • Sistemul national electronic de plata online ( S.N.E.P ) – ghiseul.ro
 • POS – uri instalate de catre RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – in curs de operationalizare.
 • Pe pagina DRPCIV.ro

    ATENTIE : Contravaloarea documentelor sus – mentionate nu se mai poate achita la ghiseu !

II. Tarifele aferente confectionarii placilor cu numere de inmatriculare permanenta, de proba, temporare si provizorii, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential sau pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare se vor achita in conturile trezoreriei prin :

 • virament,
 • mandat postal,
 • numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul institutiilor prefectului sau la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, in conditiile legii.

   Documentele de plata emise anterior isi pastreaza valabilitatea.

                                 CONDUCEREA D.R.P.C.I.V.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ANUNT

DIN 29.05.2020

IN ATENTIA SCOLILOR DE CONDUCATORI AUTO SI A CANDIDATILOR CARE SUSTIN EXAMENUL DE OBTINERE A PERMISULUI DE CONDUCERE

Activitatea de examinare la proba teoretica a examenului de obtinere a permisului de conducere se va relua incepand cu data de 15.06.2020.

Incepand cu aceasta data vor fi reluate si activitatile de programare/reprogramare proba practica, reprogramare pentru examinarea/reexaminarea la proba teoretica si inregistrarea dosarelor de examinare.

Reluarea acestor activitati se vor desfasura in urmatoarele

conditii:

  • numarul maxim de candidati examinati in acelasi

timp in sala de examinare, va fi redus de la 14 candidati la 8.

  • programul salii de examinare va fi urmatorul:

LUNI-VINERI : 08.30-15.30 ( programul anterior fiind doar in zilele de luni,marti si vineri )

  • toate solicitarile de programare / reprogramare

proba practica, reprogramare pentru examinarea /reexaminarea la proba teoretica si inregistrarea dosarelor de examinare se vor efectua doar in baza programarii online.

Programarea online pentru toate activitatile

prezentate mai sus se va realiza, utilizandu-se ghiseul de programare online ,,Inregistrare dosare examinare’’

(https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/activities/4)

Candidatii care s-au programat online pentru

inregistrarea dosarului de examinare ( introducere date, preluare imagine faciala si semnatura electronica) , vor putea sustine examenul pentru proba teoretica in aceeasi zi in care s-au prezentat pentru inregistrarea dosarului. In cazul neprezentarii pentru sustinerea probei teoretice in aceeasi zi in care au efectuat inregistrarea dosarului,va fi obligatorie o programare online pentru sustinerea examenului proba teoretica (utilizandu-se ghiseul de programare online ,,Inregistrare dosare examinare’’).

Deoarece programul salii de examinare este de luni pana vineri , intre orele 08.30-15.30, ( ultimul candidat va fi primit in sala de examinare incepand cu ora 15.00), aducem la cunostinta candidatilor sa se programeze online pentru examinarea /reexaminarea la proba teoretica doar in intervalul de timp : 08.30 – 14.45.

 


ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020, CERERILE PRIVIND ACTIVITĂŢILE SPECIFICE DIN DOMENIUL ÎNMATRICULĂRI Şl PERMISE DE CONDUCERE ADRESATE SERVICIULUI REGIM PERMISE DE CONDUCERE Şl ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU, SE DEPUN EXCLUSIV ÎN BAZA UNEI PROGRAMĂRI ONLINE.


 Măsurile luate de D.R.P.C.I.V. în vederea evitării aglomerării de persoane la sediile serviciilor teritoriale precum  şi a prevenirii răspândirii COVID-19

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituţiei www.drpciv.ro, secţiunea Programări online.

Pentru operaţiunile care nu se regăsesc la secţiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultaţi site-ul Instituţiei Prefectului din judeţul dumneavoastră şi să respectaţi cu stricteţe indicaţiile personalului de la ghişee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate – în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţiile destinate publicului.

Pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii contăm pe întelegerea dumneavoastră.

ÎNCEPÂND CU DATA DE 12.03.2020, ACTIVITĂȚILE DE AUDIENȚE LA SEDIUL SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULĂRI VEHICULE BACĂU SUNT SUSPENDATE.
ACTIVITĂȚILE SE VOR DESFĂȘURA EXCLUSIV PRIN CORESPONDENȚA POȘTALĂ SAU E-MAIL: permise@prefecturabacau.ro

= = = A N U N Ţ = = =

INCEPAND CU DATA DE 01.07.2018 PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL LA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARI VEHICULE BACAU VA FI URMATORUL (aici)

Începând cu data de 17.06.2020 contravaloarea:

 • certificatelor de înmatriculare – 49 lei
 • permiselor de conducere – 89 lei
 • autorizaţiilor de circulaţie provizorie – 13 lei
 • placuţelor de înmatriculare la rând – 40 lei sau preferenţiale – 85 lei