În Comisia județeană care monitorizează implementarea Programului pentru școli pe tema asigurării alimentelor în unitățile de învățământ, s-a desfășurat o nouă ședință privind aplicarea prevederilor H.G. nr. 460/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023 și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2017-2018.
Instituția Prefectului – județul Bacău a analizat acțiunile desfășurate de instituțiile cu atribuții în acest domeniu de activitate, respectiv Consiliul Județean Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău, Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Oficiul Fitosanitar Bacău, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.
Astfel, în ceea ce privește activitățile de promovare a alimentației sănătoase în școli și grădinițe, pe parcursul lunii ianuarie 2018, s-au desfășurat activități interactive pe tema alimentației sănătoase și a mișcării la copiii de la Școala Gimnazială Valea Seacă (informare, prelegere, dezbatere, sesiune de întrebări și răspunsuri, distribuire de materiale informative). Activități cu titlul „Sănătatea se păstrează și cu o gustare responsabilă” s-au desfășurat cu copiii de la Eco-Grădinița nr. 26 Bacău (în cadrul căreia copiii au realizat și au servit o gustare sub forma de floare formată din morcovi, mere și pătrunjel). De asemenea, s-a desfășurarat o activitate cu titlul „Sărbătorim responsabil”, cu copiii de la Eco-Grădinița nr. 26, Bacău, în cadrul căreia au aniversat zilele de naștere ale colegilor născuți, în luna ianuarie a acestui an ( servirea cu fructe românești primirea unui cadou -un steguleț cu mesaj motivațional.
În ceea ce privește activitățile desfășurate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, în data de 18 ianuarie 2018, a avut loc o ședință, la care au participat directorii unităților de învățământ din județul Bacău, în cadrul căreia, acestora, li s-au reamintit prevederile H.G. 640/2017, sugerându-li-se, totodată, organizarea de activități extracurriculare și extrașcolare, având ca tematică beneficiile consumului de fructe și legume proaspete și de lapte și produse lactate, fiindu-le solicitată și comunicarea acestor tipuri de activități (cu precizarea datei și locului unde se vor desfășura / s-au desfasurat –după caz).
Până la data prezentă, la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, nu au fost raportate probleme întâmpinate de unitățile de învățământ, în derularea distribuției produselor.