Comunicat

✅ Prefectul județului Bacău, domnul Lucian Bogdănel, a convocat astăzi directorii unităților de învățământ din județul Bacau, la o ședință de lucru premergătoare campaniilor de conștietizare organizate pentru cei 88.283 de mii de anteprescolari, preșcolari și elevi din învățământul de stat din județul Bacău, cu ocazia începerii următorului an școlar.

📌 În cadrul ședinței au participat din partea instituțiilor implicate reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bacău, Consiliului Județean Bacău, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Bacău, Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, precum și 171 de directori de la toate unitățile de învățământ din județ, cu scopul de a intensifica acțiunile următoare în vederea combaterii consumului de substanțe interzise și a violenței în mediul școlar din județul Bacău.

🗣 “Nu accept ascunderea gunoiului sub preş şi putem construi pe experiența anului trecut, când campania de conştientizare „Drogurile, drum cu sens unic!” şi a operaționalizarea butonului de bullying & telefonului unic, la nivel de IŞJ, şi-au dovedit eficiența. În noul an şcolar, vom extinde campaniile antidrog şi la şcolile gimnaziale, concomitent cu funcționarea 24/7 a mecanismelor de raportare a fenomenelor de bullying.
Nu dublul standard, improvizațiile sau inconsecvențele trebuie să ne caracterizeze, ci puterea exemplului prin care tocmai directorii şi profesorii respectă, primii, lucrurile pe care le cer sau pretind elevilor!
Mulțumesc rectorului de la Universitatea George Bacovia din Bacau, prof. univ. dr. Andrei Paraschivescu, pentru călduroasa găzduire a întâlnirii de azi, desfăşurată în mediul proprice al unei instituții academice de perspectivă pentru Bacău.” – a declarat prefectul judeţului Bacău, domnul Lucian Bogdănel