✅Prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, a condus astăzi, 27 Aprilie 2023, şedinţa lunară a Colegiului Prefectural.

📌 La primul punct al ordinii de zi, domnul director general Dan Stoica a prezentat activitatea desfăşurată de Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Bacău la nivelul Compartimentului Concedii Medicale pe anul 2022, cu privire la eliberarea concediilor medicale cu respectarea legislaţiei în vigoare, punând accent pe evoluţia numărului de certificate medicale şi a zilelor de concediu medical acordate în anii 2021 şi 2022 pentru angajatori şi persone fizice, cât şi prezentarea succintă a principalelor modificări şi completări privind insturcţiunile de utilizare a certificatelor de concediu medical.

📌 Al doilea punct pe ordinea de zi a cuprins prezentarea activităţii Gărzii Forestiere Judeţene Bacău în anul 2022 de către domnul Radu – Mugurel Badeon, şef serviciu, acesta evidențiind creşterea suprafeţei fondului forestier national din judeţul Bacău la un procent de 44,5% din suprafaţa totală a judeţului, media la nivel national fiind de 26,8%.

👮🏻‍♂️În cadrul şedinţei, ca ultim punct pe ordinea de zi, a fost prezentat de Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău domnul general Sandu Ion, planul integrat de măsuri pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice în contextul pelerinajului de Rusaliile catolice, organizat în localitatea Ghimeş, judeţul Bacău, în perioada 26 – 28 mai.

<< Am convingerea că spiritul #proactiv şi #ponderat al lucrătorilor Grupării, precum şi al celorlalte instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vor contribui decisiv – şi în acest an – la asigurarea unui climat #paşnic, de respect reciproc între participanții la această sărbătoare religioasă.
Moderația şi bunăcuviință trebuie să prevaleze şi de această dată: chiar dacă unii dintre pelerini trăiesc poate cu nostalgia unui trecut istoric care nu se va mai întoarce niciodată, noi avem datoria să trăim în prezent, orientați spre viitor, un viitor al echilibrului şi al conviețuirii armonioase & paşnice. >> – a declarat prefectul judeţului Bacău, dl. Lucian Bogdănel